Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio. O.Z. ]

01. 01. 2020. 14:16 >> 14:40
1

NAJVIŠE POBJEDA U ENGLESKOJ

Gvardiola: Siti je najbolji tim decenije

Trener fudbalera Mančester Sitija Pep Gvardiola rekao je danas da je njegov tim najbolji u posljednjih deset godina u Engleskoj.

"Mislim da smo u prošloj deceniji bili najbolji tim u pogledu bodova, golova, titula i drugih parametara. Čestitam klubu na tome", rekao je Gvardiola.

Engleski klub je tokom posljednjih deset godina odigrao 381 utakmicu, u kojima je sakupio 818 bodova, što je tačno 71 bod više od prvog narednog kluba, a to je gradski rival Junajted, koji je osvojio 747 bodova u 380 utakmica.

Gvardiola je posebno pohvalio vlasnike kluba i rekao da su oni jedni od najzaslužnijih za brojne uspjehe koje Siti ostvaruje.

"Gledamo to iz perspektive svega što se dešavalo u posljednjih deset sezona, pogotovo od momenta kada su ljudi iz Abu Dabija preuzeli klub, a zatim kupili dobre igrače i doveli kvalitetne menadžere", kazao je on.

Prošle sezone Siti je u neizvjesnoj završnici uspio da stigne do titule u Premijer ligi, a sada se nalazi na trećoj poziciji, iza Liverpula i Lestera.

"Nije bilo lako, ali uradili smo to. Borili smo se s džinovskim 'slonovima' u Engleskoj, s velikim klubovima kojio imaju bogatu istoriju. Mi smo u posljednjoj deceniji postali dio cijele te priče i to je nevjerovatno", rekao je Gvardiola.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније