Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavila: R.B. ]

09. 01. 2020. 19:07 >> 19:09

PONOVO NA TERENU

Jovetić: Sada mislim samo na igru i rezultate

Srećan sam iz dubine duše što je sve ostalo iza mene i što sam ponovo na terenu, poručio je crnogorski reprezentativac i fudbaler Monaka Stevan Jovetić. On je za Sport klub govorio o prvom meču nakon povrede u Kupu Francuske protiv Lila, ali i nedavne utakmice protiv Remsa u šampionatu Francuske.

"Znam da sam rekao da ću se vratiti jači, ali u trenutku svakog sportiste je neopisivo teško kada shvati da mora da pauzira, da umjesto terena, vrijeme mora da provodi kod ljekara i na terapijama. Poslije slijedi period oporavka, pa strah od povrede, pa ulazak u željeni formu… Sve sam to prošao dok sam igrao za Fiorentinu, pa mi je donekle lakše palo, ali zaista, poruka svim mladim sportistima je da u situacijama kada dožive povredu koje su sastavni dio sporta, ne smiju da klonu duhom, naprotiv", kazao je Jovetić.

On je mlađim kolegama poručio da moraju da budu jaki u slučaju povreda.

"Jednostavno moraju da se bore kao na terenu, jer je to jedini način da ponovo dođete u priliku da se bavite onim što volite, u mom slučaju to je fudbal", rekao je Jovetić za Sport Klub.

"Nisam imao strah od obnavljanja povrede pred prvi meč jer sam uzeo malo duži period oporavka kako bih bio spreman. Ali, iskreno nije svejedno istrčati na teren poslije duge pauze. Ponovo sam osjetio adrenalin i malu tremu, kao kada sam počinjao da se bavim fudbalom. Sada je sve OK, sada su misli usmjerene samo na teren, igre i rezultate. Nastojaću da pomognem Monaku da se dokopa mjesta u Evropi, a jedva čekam da ponovo zatresem mrežu jer svaki golgeter i napadač živi od toga", dodao je fudbaler.

Jovetić ima razloga da bude ponosan na ostvarenu u karijeri, iako je zaista imao problema sa povredama. Pauzirao je u Fiorentini, Monaku...

„Uvijek postoji ali. Da li sam mogao više do sada. Vjerovatno jesam da nije bilo povreda. Pored toga u životu i sportu uvijek može bolje, ali generalno gledano ponosan sam na ostvareno, a s obzirom na to da imam 30 godina, uvjeren sam da imam i da mogu još mnogo toga da pokažem u godinama koje slijede", kazao je Jovetić.

Naveo je i da reprezentacija Crne Gore u kompletnom sastavu ima i može mnogo.

"To smo pokazali u kvalifikacijama za Mundijal. Po ko zna koji put naglašavam, nadam se da je povredama došao kraj jer mi nemamo toliko veliku bazu kao evropske velesile. Moramo da idemo korak po korak. Prvo naredno iskušenje je takmičenje u Ligi nacija, a zatim nas očekuju nove kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Sada treba da budemo pametni. Bez euforije, bez pritiska, ali odlučno i hrabro da se upustimo u borbu sa svakim rivalom. Istorija se piše korak po korak, stranicu po stranicu. Kvalifikacije koje su ostale iza nas moramo da arhiviramo i sa optimizmom i pozitivnom energijom uđemo u period koji nas očekuje", kazao je Jovetić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније