Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

21. 01. 2020. 08:26 >> 08:35

NAJBOGATIJI KLUB

Barsa prestigla Real po ostvarenim prihodima

Katalonski gigant Barselona prestigao je Real Madrid i postao najbogatiji klub u svijetu po ostvarenim prihodima, piše The Economist.

Španski klub ostvario je prošle sezone prihod od 840,8 miliona eura, što je deset odsto više od madridskog Reala koji je ostvario prihod od 757,3 miliona, pokazuju podaci Deloitte-a, prenosi Biznis.ba.

Treći je Mančester Junajted sa ostvarenim prihodom od 711,5 miliona eura, dok četvrto mjesto zauzima bavarski velikan Bajern Minhen sa prihodom od 660,1 milion eura. Slijede PSG sa 635,9 miliona, Mančester siti sa 610,6 miliona, Liverpul sa 604,7 miliona, Totenhem sa 521,1 milion, Čelzi sa 513,1 milion i Juventus s prihodom od 459,7 miliona eura.

Najviše novca Barselona je zaradila od komercijalnih prihoda 383,5 miliona, a od TV prava Katalonci su dobili 298,1 milion eura.

Prihodi od utakmica za Katalonce iznosili su 159,2 miliona eura.

Upravo je odluka da klub preuzme kompletan komercijalni sektor kluba, umjesto da posluje s posrednicima, Barseloni donijela dodatni profit od 150 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније