Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

28. 01. 2020. 11:38   >>  11:37

SARIĆ

"Osnovni cilj očuvanje drugoligaškog statusa"

Svi kandidati za najbolji sastav dobiće svoju šansu, ima dosta vremena da se što bolje pripremimo, ne strahujem za ostanak u Drugoj ligi, a da li smo kadri da se uključimo i u borbu za vrh tabele pokazaće već prvi mečevi proljeća, rekao je šef Stručnog štaba Mornara Obren Sarić.

Mornar je jesenji dio drugoligaškog takmičenja završio na sedmom mjestu sa 23 boda i na najboljem je putu da ostvari osnovni cilj u tekućoj sezoni.

Kako bi što spremnije dočekali 1. mart i start proljećenjeg dijela nadmetanja Barani su počeli pripreme 15. Januara, a na treninzima kojima rukovodi šef Stručnog štaba Obren Sarić prisutno je 26 igrača, među njima i nekoliko talentovanih omladinaca.

"U zimskom prelaznom roku napustili su nas Najdanović, Bušković i Vlahović, a naši novi članovi su Božidar Đukić i Savo Gazivoda, koji su pristigli iz Koma. U potrazi smo za jednim napadačem i veznim igračem i smatram da bi sa tim pojačanjima mogli mirno da odigramo nastavak borbi za bodove. Jesenas smo osvojili 23 boda, sedmi smo na tabeli, na neki način nalazimo se u komotnoj situaciji. Osnovni cilj naše ekipe je očuvanje statusa drugoligaša u ovoj sezoni. Međutim, ako se ukaže kakva prilika za nešto više nastojaćmo da je iskoristimo", ističe Obren Sarić, nekadašnji kadetski selektor Crne Gore koji je treći put preuzeo kormilo Barana.

U četvrtak, 30. januara na Topolici od 13 sati i 30 fudbaleri Mornara odmjeriće snage sa liderom Prve lige ekipom Budućnosti. Zakazani su potom i kontrolni susreti protiv Arsenala, Polet starsa, Sutjeske, Dečića i Bokelja.

"Svi kandidati za najbolji sastav dobiće svoju šansu, ima dosta vremena da se što bolje pripremimo, ne strahujem za ostanak u Drugoj ligi, a da li smo kadri da se uključimo i u borbu za vrh tabele pokazaće već prvi mečevi proljeća", ocjenjuje Obren Sarić.

Vrijedna uprava Mornara, sa Nikolom Simovićem na čelu, radi na sanaciji predjašnjih dugova kluba, a krajnji cilj je stvaranje prvoligaša, koji će u kontinuitetu biti akter elitnog ranga crnogorskog fudbala.

Barski poklonici najpopularnijeg sporta vjeruju da će se se planirano i ostvariti.

Željko Šoć, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније