Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Anadolija, Objavila: R.B. ]

12. 02. 2020. 11:09   >>  11:08

KAZNILI KLUB

Šalke mora da plati 50.000 zbog rasizma navijača

Fudbaler Herte, Džordan Torunarig, prijavio je da su ga gostujući navijači tokom utakmice sa Šalkeom više navrata rasistički vrijeđali.

Iz Fudbalskog saveza Njemačke (DFB) su saopštili da je igrač u 85. minuti bio rasno vrijeđan od strane grupe domaćih navijača.

Torunarig je kasnije u prvom produžetku isključen nakon što je dobio drugi žuti karton.

Iz saveza su kazali da Šalke ima mogućnost da do 16.000 eura upotrijebi za projekte protiv rasizma i borbu protiv diskriminacije, što će biti odbijeno od ukupnog iznosa novčane kazne.

Takođe, DFB je upozorio Šalke da ga očekuje još teža kazna u slučaju ponavljanja sličnog incidenta.

Ovo nije prvi put da se Šalke nalazi u centru pažnje zbog rasizma.

Njihov predsjednik Klemens Tenis povukao se sa tog mjesta na tri mjeseca prošle godine kada je zbog rasističkih komentara bio javno prozvan od DFB-a.

Inače, utakmica osmine finala Kupa Njemačke između Šalkea i Herte, koja je igrana 4. februara, završila je pobjedom domaćina rezultatom 3:2 nakon produžetaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније