Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

17. 02. 2020. 11:34   >>  11:32 2

LEGENDARNI GOLMAN MANČESTERA

Preminuo Hari Greg, jedan od heroja minhenske tragedije

Nekadašnji golman Mančester junajteda, jedan od heroja minhenske tragedije, Hari Greg preminuo je u 87. godini.

Fondacija Hari Greg saopštila je danas da je bivši golman Junajteda i Sjeverne Irske preminuo u bolnici, okružen porodicom.

Greg je proveo devet godina u Junajtedu, odigrao je 247 utakmica, ukljujučujući i pobjedu u meču FA kupa, samo 13 dana nakon tragedije u Minhenu.

Fudbaleri Junajteda, 6. februara 1958. godine, vraćali su se iz Beograda gdje su igrali meč protiv Crvene zvezde kada se njihov avion srušio nakon trećeg pokušaja polijetanja sa minhenskog aerodroma. Poginulo je 23 ljudi, među kojima i osam fudbalera Junajteda.

Greg je preživio i postao poznat kao "heroj iz Minhena" pošto se dva puta vratio u zapaljeni avion kako bi pomogao povrijeđenima. On je iz olupine aviona izvukao svoje saigrače Bobija Čarltona i Denisa Vajoleta, kao i 20-mjesečnu bebu i njenu trudnu majku, Veru Lukić.

Hari Greg je u Junajted stigao u decembru 1957. godine iz Donkastera za 23.000 funti čime je postao najskuplji golman na svijetu.

Samo godinu dana kasnije proglašen je za najboljeg golmana na Svjetskom prvenstvu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније