Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

18. 02. 2020. 11:42   >>  11:40

POČINJE NOKAUT FAZA LŠ

Liverpul u Madridu, Nejmar napada Borusiju

Prvim utakmicama osmine finala između Atletika i Liverpula, te Dortmunda i PSŽ-a nastavlja se sezona u Ligi šampiona. Oba meča počinju u 21 sat.

Aktuelni prvak Liverpul već na početku nokaut faze ima izuzetno zahtjevnog protivnika budući da Atletiko u svom sastavu ima nekoliko kvalitetnih igrača i već godinama igra u samom vrhu evropskog fudbala.

Trener "Redsa" Jirgen Klop rekao je danas da forma njegove ekipe iz Premijer lige neće biti važna u osmini finala Lige šampiona.

Liverpul u utakmicu ulazi kao neporažena ekipa u Premijer ligi sa 25 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester siti. Za razliku od engleskog, madridski klub nije u dobroj situaciji u prvenstvu, zauzima četvrto mjesto sa 13 bodova zaostatka za Real Madridom.

Klop je rekao da njegova ekipa ne smije da se opusti, pošto je Atletiko "prava mašina" za postizanje rezultata, bez obzira ko joj je protivnik.

"Igranje protiv Atletika je jedna od najtežih stvari u fudbalu. Oni su zaista veoma dobro organizovani i ne daju vam poklone. Ako ima jedan tim protiv kojeg moraš da budeš najbolji u svim segmentima igre, to je Atletiko", rekao je Klop.

Liverpul se vraća na Vanda Metropolitano stadion prvi put otkako je prošlog juna u finalu pobijedio Totenhem i postao prvak Evrope.

Trener Pari Sen Žermena Tomas Tuhel najavio je da će Nejmar, koji je zbog povrede rebra propustio četiri posljednje utakmice, igrati protiv Borusije iz Dortmunda u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

"On je dobro, treniraće i igraće u utorak, osim ako mu se ništa ne bude dogodilo. To mijenja gotovo sve za nas", rekao je Tuhel na konferenciji za novinare.

Nejmar prošle godine nije igrao u nokaut fazi Lige šampiona zbog povrede stopala.

"Ima samopouzdanje, kvalitet i sposobnost za odlučujuće stvari. To sve mijenja njegovim saigračima, za Kilijana (Mbapea)... To mi daje mnogo samopouzdanja, kao i cijelom timu", naveo je trener pariskog kluba.

Utakmicu protiv Amijena (4:4) u subotu osim Nejmara, propustili su Kilijan Mbape, Tomas Menije, Presnel Kimpembe, Leven Kurzava i Pablo Sarabija, ali su svi u ekipi za meč u Njemačkoj.

Prošle godine PSŽ je u istoj fazi takmičenja izgubio od Mančester Junajteda, iako je na Old Trafordu slavio sa 2:0.

"Poslije te utakmice sam rekao timu da sam siguran da ćemo se vratiti. Ali ja sam bio mentalno mrtav. Ipak, ovo je takmičenje. Pred nama je ponovo težak zadatak. Moramo da uživamo, borimo se i nadamo pobjedi. Treba da pokažemo da smo naučili nešto iz prethodnog iskustva".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније