Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

18. 02. 2020. 14:40   >>  14:40

STOPAMA DANIJA OLMA

Najveći talenat Arsenala prešao u Dinamo

Zagrebački Dinamo nastavlja da radi po provjerenom principu - dovoditi najveće talente evropskog fudbala. Ovaj put je u glavni grad Hrvatske stigao, ni manje ni više nego kapiten mladog tima Arsenala Robi Barton.

Barton je u decembru napunio 20 godina, igra u sredini veznog reda, a u Dinamo je prešao kako bi pokušao poput Danija Olma pronaći mjesto u nekim od najjačim klubovima Evrope s obzirom da ne dobija priliku u prvom timu "Tobdžija", piše Klix.

Omladinski reprezentativac Velsa je pred početak ove sezone prošao cijele pripreme sa seniorskom ekipom Arsenala, igrao i u prijateljskim utakmicama protiv Bajerna, Fiorentine, Real Madrida, Liona...

Engleski mediji ga po stilu igre upoređuju sa sunarodnikom Aronom Ramzijem, ali trener Unai Emeri ga nije uvrstio u ekipu za Premijer ligu, te je bio prekomandovan iz juniora u U23 ekipu gdje je bio kapiten i najbolji igrač.

Ništa se značajno nije promijenilo ni dolaskom Mikela Artete, što je klub sa Maksimira iskoristio da ga dovede.

Slijedi mu period od šest mjeseci adaptacije u drugom timu Dinama, a očekuje se da za prvi tim zaigra već na ljeto.

U Zagrebu se nadaju da bi Barton mogao da eksplodira poput Danija Olma koji je na mala vrata došao iz Barselone, a otišao je iz Dinama u Lajpcig kao najbolji stranac u istoriji hrvatskog fudbala i jedan od najskupljih fudbalera na ovim prostorima.

Podsjetimo, po zvršetku ove sezone u Dinamo će preći i Stefan Milić, 19-godišnji kapiten podgoričke Budućnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније