Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

19. 02. 2020. 12:31   >>  12:37

NORVEŽANIN U CENTRU PAŽNJE

Haland ne prestaje da impresionira

Dvostruki strijelac za Borusiju iz Dortmunda na prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena, Erling Haland, u centru je pažnje nakon uspjeha u debitantskoj utakmici za svoj novi klub u elitnom evropskom takmičenju.

Dva gola za osam minuta i 19-godišnji Norvežanin srušio je PSŽ.

"Ovo su trenuci za koje se igra fudbal. Zaista sam uživao. Želimo da prođemo dalje, ali prvo moramo još da se popravimo", istakao je Haland nakon meča.

Poručio je da ima još mnogo mjesta za napredak.

"Drago mi je što sam proglašen igračem utakmice, ali osjećam kao da mogu mnogo bolje. Moram da igram bolje na ovom nivou, da naporno radim kako bih napredovao", naveo je Haland.

Dva gola protiv PSŽ-a su ga odvela u istoriju. Postao je prvi tinejdžer koji je dao dvocifreni broj golova tokom jedne sezone u Ligi šampiona.

Zanimljivo je da je dao više golova ove sezone u Ligi šampiona nego cio tim Barselone.

Pored golova, pažnju na sebe je skrenuo i istrčanim kontra napadom u 14. minutu utakmice.

Poslije kornera Pari Sen Žermena uslijedila je kontra Dortmunda, a Haland je od svog šesnaesterca do protivničke polovine stigao za 6,64 sekunde, a postavio ga je Amerikanac Kris Kolmen prije tačno dvije godine.

Statistika napadača Borusije je impozantna - 39 golova, 6 het-trikova, 7 golova na 11 mečeva za Borusiju, 10 golova u na sedam mečeva LŠ ove sezone.

Do dvocifrenog učinka brže od bilo koga drugog u istoriji Lige šampiona, a usput postao i jedini tinejdžer koji je zabilježio dvocifren broj golova u jednoj sezoni. To nije pošlo za rukom ni tinejdžerskoj senzaciji Kilijanu Mbapeu. Nije ni Kristijanu Ronaldu, a ni Lionelu Mesiju.

Trener "Milionera" Lusijen Favr zadovoljan je postignutim, ali istovremeno svjestan da borba tek predstoji.

"Ovo je svakako opasan rezultat. Ali, ofanzivno i defanzivno smo odigrali veoma dobar meč i trijumfovali smo. Trenutno je 2:1 za nas", rekao je Favr.

Revanš meč između Dortmunda i pariskog kluba zakazan je za 11. mart na "Parku prinčeva".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније