Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

08. 03. 2020. 21:58 >> 22:04

PRIJETNJA KORONAVIRUSA

Njemačka liga neće produžiti sezonu

Njemačka fudbalska liga je danas odbila produženje sezone poslije datuma koji je određen za maj, uprkos uticaju epidemije koronavirusa.

"Ne dolazi u obzir da se sezona ne završi onako kako je planirano, krajem maja", objavio je danas direktor nemačke fudbalske lige (DFL) Kristijan Zajfert.

Takođe danas, njemački ministar zdravlja Jens Špan je zatražio otkazivanje svih skupova sa više od hiljadu ljudi u Njemačkoj gdje se umnožavaju slučajevi zaraze koronavirusom.

Završetak sezone na vrijeme "jedini je način da klubovi i DFL mogu sigurno da planiraju sljedeću sezonu", rekao je Zajfert.

Masovno odgađanje utakmica teoretski bi moglo prisiliti timove da igraju i poslije ranije već utvrđenih datuma. Završni dan Bundeslige je 16. maj, neposredno pred baraž za prelazak u viši rang. Finale kupa zakazano je za 23. maj.

"Predsjedništvo DFL brzo će se sastati i organizovati sastanak s klubovima što je prije moguće", dodao je šef lige, odgovoran za organizaciju prve dvije divizije.

Cilj, nastavio je on, "mora biti postizanje (...) ravnoteže između neophodne zaštite i preteranog opreza (...) Očigledno je da će Bundesliga i drugoligaški klubovi i vlasti zadužene za organizovanje i dalje narednih dana procjenjivati stanje".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније