Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

20. 03. 2020. 12:18   >>  12:16

LUKAKU

"Nisam imao snage da ostanem u Junajtedu"

Fudbaler Intera Romelu Lukaku rekao je danas da nije imao snage da ostane u Mančester junajedu, uprkos tome što je trener engleske ekipe Ole Gunar Solšer želio da ga zadrži na Old Trafordu.

 

Lukaku je u avgustu poslije dvije godine iz Junajteda prešao u Inter,  mnogi su ga kritikovali zbog slabijih igara, pogotovo u drugoj sezoni.

"Jedna loša godina može svima da se desi tokom karijere. Za mene je to bio kraj. Znajući šta se desilo unutar kluba, to je bio kraj. Situacija je bila teška i morao sam da donesem odluku da odem negdje kako bih napredovao i radio sa nekim ko želi da radi sa mnom", rekao je Lukaku, prenio je Skaj.

"Ole je želio da ostanem, ali rekao sam mu da je gotovo. Nisam imao snage. Moram da mu čestitam pošto mi je pomogao oko odlaska", dodao je belgijski fudbaler.

Poslije nešto lošijeg početka sezone, Junajted je popravio formu, borio se za četvrto mjesto u Premijer ligi i igrao je u FA kupu i Ligi Evropa pre nego što je sezona prekinuta zbog korona virusa.

"Na dobrom su putu pošto dovode prave igrače. Ole dobro radi i rezultati im idu na ruku. Želim im sve najbolje. To je klub koji mi je dao sistem kakav nikada nisam vidio i mislim da bi bilo detinjastvo da ne poštujem Junajted ili bilo koji klub za koji sam igrao u Engleskoj. Mislim da sam prošao tu fazu", naveo je Lukaku.

On je odigrao 96 utakmica i postigao 42 gola za Junajted, a bolji golgeterski učinak ima u Interu, gde je u 35 utakmica postigao 23 gola.

Lukaku je rekao da se mnogo dvoumio oko prelaska u Inter ili Juventus, a da je prevagnulo to što je trener milanske ekipe Antonio Konte.

"Bilo je tijesno. Bilo je zaista tijesno, ali uvijek sam razmišljao o Interu i treneru. Još u djetinjstvu Inter je bio moj klub u Italiji. Ugledao sam se na Adrijana i Ronalda. Kada me je Inter kontaktirao, klub i trener Konte koji je želio svojevremeno da me dovede u Čelsi i Juventus, pomislio sam da je pravo vrijeme da odem tamo i naporno radim", rekao je on.

Lukaku je u karantinu, pošto je Italiju žestoko pogodio korona virus. On je rekao da ne može da vidi svog sina ni majku, koja boluje od dijabetesa.

"Nedostaje mi običan život. Da budem sa majkom, sa sinom, sa bratom. O svima razmišljam. Loše je što ne možete da imate normalan kontakt sa ljudima. Nedostaju mi treninzi, da igram utakmice pred navijačima i u takvoj situaciji počnete da cenite ono što imate", naveo je Lukaku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније