Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

26. 03. 2020. 10:33   >>  10:35

SKUPILI 20 MILIONA EURA

Bajern, Dortmund, Lever i Lajpcig pomažu male klubove

Četiri kluba iz Njemačke pokazala su veliku solidarnost u vremenu kada pandemija koronavirusom sve više pravi probleme u svijetu.

Riječ je o Bajernu, Borusiji Dortmund, Bajer Leverkusenu i Lajpcigu, timovima koji nastupaju u Ligi šampiona, koji će oformiti fond kako bi spasili manje ekipe.

Mnogi osrednji i mali klubovi čak i u najrazvijenim zemljama Evrope neće moći da opstanu ukoliko pandemija COVID-19 bude potrajala.

Četri kluba će tako nadoknaditi gubitke koje manje ekipe trpe zbog pandemije koronavirusa i to na taj način što će uplatiti 20 miliona eura savezu, odnosno, po 7.500.000.

Na tu brojku, dodali su još nekoliko miliona pošto su se odrekli dijela zarada od TV prava.

Savez će taj novac uputiti klubovima za lakše funkcionisanje.

DFL (Fudbalska liga) za klubove Bundelige i Cvajte opredijelio je 45.000.000 eura (novac koji se isplaćuje isključivo za prava emitovanja na njihovom kanalu), od čega 12.500.000 pripada pomenutim klubovima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније