Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

29. 03. 2020. 16:02   >>  16:09

BLIZU RJEŠENJA

Sve izvjesnije da će OI u Tokiju biti na ljeto 2021.

Olimpijske igre u Tokiju najvjerovatnije će biti planirane za ljeto sljedeće godine, pošto su organizatori sve dalje od rješenja za proljeće, prenijela je danas agencija AP.

"Olimpijske igre bi trebalo da budu na ljeto, tako da razmatramo o vremenu između juna i septembra", citirala je japanska novinska agencija Kjodo reči predsjednika organizacionog odbora Jošira Morija.

Olimpijske igre u Tokiju su prethodno sa 2020. odložene na 2021. godinu zbog pandemije korona virusa.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah je poslije te odluke ostavio kao otvorenu mogućnost organizovanja Igara na proljeće.

Igre su prethodno bile zakazane od 24. jula do 9. avgusta ove godine.

Mori je sugerisao da bi neke odluke mogle da se donesu uskoro, kada se sastane izvršni odbor organizatora Igara.

Konačnu odluku će donijeti lokalni organizatori i MOK, u saradnji sa sponzorima, sportskim savezima i emiterima.

Sportisti su u nelagodnoj situaciji jer je velika većina morala zbog pandemije da prekine sa treninzima, a još nema naznaka kada će ponovo početi da rade i dostići formu.

Mori i izvšni direktor organizacionog odbora Toširo Muto su bili saglasni da će dodatni troškovi zbog odlaganja biti ogromni.

Procjenjuje se da će oni biti između dvije i tri milijarde dolara, a vlada Japana bi trebalo da podmiri većinu sredstava.

Organizatori su saopštili da će potrošiti 12,6 milijardi dolara, ali je iz vlade Japana rečeno da bi oni mogli biti dvostruki.

MOK je doprinio sa 1,3 milijarde dolara organizatorima, a ima i rezervni fond od dvije milijarde za hitne slučajeve, mada postoji i pokriće osiguranja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније