Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

31. 03. 2020. 16:12   >>  16:11

ŠTITE RADNA MJESTA

Totenhem smanjio plate zaposlenima

Fudbalski klub Totenhem smanjio je plate za 20 odsto svim zaposlenima koji nijesu u ekipi, uključujući i predsjedniku Danijelu Leviju, kako bi zaštitio njihova radna mjesta u krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa.

Manju platu će u naredna dva mjeseca dobijati 550 zaposlenih u Totenhemu.

Ovakve korake juče je preduzeo i Njukasl za svoje radnike kao dio vladine šeme, prenio je "Skaj".

Predsjednik londonskog kluba rekao je da je to bila teška odluka, ali da je donijeta kako bi se zaštitila radna mjesta i da će klub procjenjivati situaciju.

Totenhem se prošlog aprila preselio na novi moderan stadion kapaciteta 62.000 mjesta, a Levi je za to nagrađen sa tri miliona funti, na platu od četiri miliona.

Brojni italijanski i španski klubovi smanjili su plate zaposlenima.

"Nadamo se da će razgovori koji vode Premijer liga, Udruženje profesionalnih fudbalera i trenera mogućiti da i fudbaleri i treneri daju svoj doprinos fudbalskom ekosistemu", naveo je Levi.

"Mnoge porodice su izgubile voljene, uništeni su mnogi poslovi, izgubljeni su milioni poslova, a mnogi klubovi, mali ili veliki se muče da opstanu. Na meni je kao predsjedniku da se postaram da uradimo sve što možemo da zaštitimo naše zaposlene, navijače, partnere i naš klub za naredne generacije, a što je takođe važno, širu zajednicu u kojoj imamo veliki osjećaj odgovornosti", dodao je Levi.

Totenhem je svoj stadion stavio na raspolaganje zdravstvenim vlastima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније