Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

03. 04. 2020. 21:33   >>  21:41

KLUBOVI PREDLOŽILI

U Premijer ligi smanjenje plate za 30 odsto

Klubovi engleske Premijer lige predložiće svojim fudbalerima smanjenje plate od 30 odsto kako bi se sačuvala zaposlenost, nakon što je objavljeno da se sezona neće nastaviti dok ne bude bezbjedno zbog pandemije korona virusa.

Svi klubovi su se složili da igračima predlože "kombinaciju uslovnog smanjenja i odlaganja".

Premijer liga će dati 125 miliona funti Engleskoj ligi i Nacionalnoj ligi i 20 miliona funti zdravstvenim vlastima i najugroženijima.

Klubovi i dalje namjeravaju da završe takmičenja u šampionatima i kupovima.

"Svako vraćanje takmičenjima odvijaće se samo uz punu podršku Vlade i kada medicinske smernice to dozvole. Premijer liga se neće vratiti početkom maja, a sezona 2019/2020 će se nastaviti samo kada to bude bezbjedno i primjereno", navodi se u saopštenju Premijer lige, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

Na fudbalere je obraćena posebna pažnja, a posebno sekretar za zdravstvo Met Henkok, koji je rekao da bi oni trebalo da pristanu na smanjenje plata i odigraju svoju ulogu u pružanju podrške tokom pandemije korona virusa.

Kapiteni klubova, predvođeni Džordanom Hendersonom iz Liverpula, razgovarali su o osnovanju humanitarnog fonda za pomoć zdravstvenom sistemu.

Poslije današnjeg sastanka Premijer liga je predložila da se smanje plate kako bi se "sačuvala zaposlenost u fudbalu".

"Ove smjernice će se stalno kontrolisati kako se okolnosti budu mijenjale. Liga će biti u redovnom kontaktu sa Udruženjem fudbalera, a sindikat će se priključiti sastanku između Lige, igrača i predstavnika klubova u subotu", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније