Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

05. 04. 2020. 21:55 >> 21:49

"IGRAČI LAKE METE"

Runi ljut zbog odnosa prema fudbalerima tokom pandemije

Najbolji strijelac u istoriji fudbalske reprezentacije Engleske Vejn Runi rekao je da je borba moći oko toga na koji način igrači iz Premijer lige mogu finansijski da pomognu u borbi protiv korona virusa "sramotna" i da su igrači u situaciji u kojoj ne mogu da pobijede.

Sekretar za zdravstvo Met Henkok rekao je da fudbaleri moraju da urade više da pomognu, a Premijer liga predložila je da im se plata smanji za 30 odsto. Runi, koji igra za Derbi kaunti, rekao je da želi da pomogne, ali je u kolumni za Sandej tajms upitao zbog čega su fudbaleri odjednom postali lake mete.

"Premijer liga je objavila predlog i to je uvećalo pritisak na fudbalere koji su, po mom mišljenju, u situaciji u kojoj ne mogu da pobijede. Ako igrači kažu da se ne slažu i da neće pristati na smanjenje od 30 odsto, iz razloga što će neke finansijski upropastiti, to će biti predstavljeno kao da bogati igrači odbijaju smanjenje", naveo je Runi, prenio je BBC.

"To mi se činilo čudnim jer se svaka druga odluka u ovom procesu drži iza zatvorenih vrata, ali ovo je moralo da se objavi. Zašto? Čini se da bi se igrači posramili, da ih sabiješ u ugao u kome moraju da pristanu na izgubljeni prihod", dodao je bivši kapiten Mančester junajteda.

Selektor reprezentacije Engleske Garet Sautgejt navodno je pristao na smanjenje plate od 30 odsto, ali Savez još nije to potvrdio.

Udruženje profesionalnih fudbalera (PFS) smatra da bi smanjenje plata od 30 odsto bilo štetno za zdravstveni sistem, pošto bi predstavljalo više od 500 miliona funti smanjenja i gubitak poreskih doprinosa od više od 200 miliona funti za britansku vladu.

Runi je, takođe, doveo u pitanje i vrijeme kada je objavljen predlog o smanjenju platu, pošto su kapiteni premijerligaških klubova već razgovarali o osnivanju humanitarnog fonda.

On je rekao i da je doprinos Premijer lige od 20 miliona funti zdravstvenom sistemu "kap u okeanu" u poređenju sa onim što se od igrača traži da daju.

"Sramotno je kako se sve odigralo prethodnih dana. Shvatam da su igrači dobro plaćeni i da bi mogli da daju novac. Ali, to bi trebalo da se radi pojedinačno, od igrača do igrača. Klubovi bi trebalo da razgovaraju sa svakim fudbalerom, da objasne da su uštede važne za opstanak. Igrači bi to prihvatili", rekao je Runi.

"Jedan igrač bi mogao da kaže: 'Mogu da priuštim 30 odsto manju platu', a drugi da može da priušti pet odsto. Ja nemam problem sa tim da neki od nas plate više. Ne mislim da bi to uzrokovalo probleme među igračima. Kako god da pogledate, mi smo lake mete. Ono što se ne vidi je da je polovina naših zarada otišlo na porez. Novac koji ide državi, novac koji pomaže zdravstvu", dodao je on.

Runi je pitao i zašto se "velike zvijezde iz drugih sportova koji izbjegavaju plaćanje poraza živeći u mjestima poput Monaka", ne kritikuju zbog finansijske pomoći koje nude u borbi protiv pandemije.

On je rekao i da očekuje rekacije na njegov stav o smanjenu plata, ali da je želio da se obrati umjesto fudbalera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније