Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

07. 04. 2020. 18:06   >>  18:04

ŽELE DA ZAVRŠE SEZONU

La Liga neće ponovo krenuti prije kraja maja

Havijer Tebas, predsjednik Profesionalne fudbalske lige (LFP), poznatije kao La Liga, odbacio je mogućnost da se sezona u španskom fudbalu nastavi prije kraja maja.

Fudbal u Španiji je suspendovan na neodređeno vrijeme, a u zemlji je proglašeno vanredno stanje zbog širenja novog korona virusa, a ostaće na snazi najkraće do 26. aprila.

Tebas je u utorak, kako navode španski mediji, kazao da vodstvo La Lige razmatra sve opcije i mogućnosti kako bi aktuelna sezona u vanrednoj situaciji, ipak, bila završena. Istakao je da je odigravanje utakmica bez publike veoma vjerovatan scenario, dok se igranje pred smanjenim kapacitetom može početi uvoditi tek u prikladnom trenutku i po savjetu zdravstvenih vlasti.

La Liga može izgubiti značajnu svotu novca bez obzira na krajnji ishod sezone, a procjenjuje se da će najmanji mogući gubitak biti oko 150 miliona eura. Međutim, ono čega se najviše plaše u La Ligi je i procjena da gubitak može iznositi oko milijardu eura, ukoliko se sezona uopšte ne bi nastavila.

Takmičenje u prvoj i drugoj ligi španskog fudbala, koje su pod ingerencijom La Lige, prekinuto je 12. marta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније