Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 04. 2020. 20:55 >> 20:56

BASKIJCI USKRAĆENI ZA ISTORIJSKI MEČ

Navijači Bilbaa i Sosijedada: Dovedimo finale na balkone

Ova subota trebalo je da bude poseban dan za Baskijce, pošto su njihova dva omiljena kluba Atletik Bilbao i Real Sosijedad u Sevilji trebalo da se bore za trofej u Kupu kralja, ali je finale zbog pandemije korona virusa odgođeno.

To ipak nije omelo navijače u Bilbau i San Sebastijanu da iskažu podršku svojim ekipama na način na koji u situaciji potpune izolacije jedino mogu - izlaskom na balkone i terase svojih kuća i stanova, ističući svoje rekvizite i pjevajući navijačke pjesme.

Putem interneta navijači oba kluba su lansirali kampanju "dovedimo finale na balkone" i dogovorili su se da će nakon već uobičajenog, svakodnevnog aplauza za medicinsko osoblje, otpjevati klupske himne, prenijela je Hina.

Oba su kluba učestvovala u produkciji zajedničkog videa u kojem je fokus bio na sadašnjoj borbi protiv pandemije i želji da se ovo finale jednog dana, kad za to budu stvoreni uslovi, ipak odigra.

"Kad god se dogodi, biće to veliko finale", poručio je fudbaler Bilbaa Aric Aduric u kratkom filmu koji su oba kluba objavila na društvenim mrežama.

"Nije važno koje su vaše boje, ovo finale je za sve nas. Svi ćemo biti pobjednici", rekao je igrač Real Sociedada Asijer Iljaramendi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније