Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

22. 04. 2020. 16:20   >>  16:17

OSTVARIO SAN

Igor Jovićević novi trener Dinamo Zagreba

Fudbalski klub Dinamo Zagreb promovisao je danas Igora Jovićevića za novog trenera, koji je rekao da mu se tako ostvario dječački san i da je to mjesto sanjao.

"Ovo je ostvarenje mojih dječačkih snova, neizmjerna je radost koju osjećam, ali isto tako i velika odgovornost koju sa sobom nosi dužnost prvoga trenera. U mlađim danima bio sam jedan od navijača sa sjeverne tribine. Prije svega sam Dinamov navijač. Dakle, prije nego što sam trener, ja sam navijač. Volim Dinamo od malena, cijeli život sam tu, tata me u ove prostorije doveo dok sam imao četiri godine. I, želio sam biti trener Dinama, nije mi bilo važno kad. Samo da budem", rekao je Jovićević na promociji.

Jovićević je do sada vodio drugi tim Dinama, a na klupi prvog je zamijenio Nenada Bjelicu, sa kojim je prošle nedjelje sporazumno raskinut ugovor.

Igor Jovićević je promovisan u novog trenera prvog tima Dinama samo 10 dana pošto mu je umro otac Čedomir, bivši fudbaler zagrebačkog kluba.

"Emocije su pomiješane. Roditelji mi znače jako puno, gubitak tate ostavio je veliki trag, moram se s time suočiti, sjećanje na njega nikad neće izblijediti. Ponosan sam na njega, na sve što je učinio u karijeri i na sve što je dao Dinamu u tih 10 godina. On je moj heroj, idol, uvijek je bio parametar kako se treba ponašati i koji su putevi uspjeha", kazao je Igor Jovićević.

Po njegovim riječima, ekipa Dinama koju će on voditi može da bude "mangupska" i da je bitno da ima svoj stil i bude prepoznatljiva.

"Želim da igrači znaju da pred sobom imaju čovjeka, a ne samo trenera koji robuje taktici, da imaju iskrenog čovjeka koji ne krivuda, bitno je da imaju povjerenja u trenera. Ne treniram strogoću, to nije moj stil. Iako mi je ekipa uvijek ispred pojedinca, ne smijemo zaboraviti da i svaki pojedinac ima svoj stav, svoja razmišljanja. Želim da u igri budemo prepoznatljivi, dominantni, da igramo na suparničkoj polovini, želim da smo agresivni kad izgubimo loptu, da se branimo imajući loptu... No, možeš kontrolisati igru i bez lopte, dati suparniku, recimo, 60 odsto posjeda pa uz čvrsti, gusti blok svejedno možeš pobijediti", naveo je Jovićević.

Dinamo je podnio zahtjev za početak treninga usljed pandemije korona virusa i dobio je negativan odgovor, a Jovićević je istakao da će klub raditi po preporuci Kancelarije za civilnu zaštitu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније