Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

24. 04. 2020. 13:50   >>  13:46

MUGOŠA I DAMJANOVIĆ SPREMNI ZA IZAZOVE

Počinje prvenstvo J.Koreje, igrači ne smiju da komuniciraju na terenu

Fudbalska sezona u Južnoj Koreji počeće 8. maja pred praznim tribinama, poslije više od dva mjeseca odgađanja zbog pandemije korona virusa, saopšteno je danas.

Pet dana prije početka K-lige, 29. februara, sezona je odgođena, ali je Južna Koreja sada među zemljama koje u velikoj mjeri pandemiju drže pod kontrolom.

Po posljednjim podacima, u Južnoj Koreji je do sada zabilježeno više 10.700 slučajeva zaraze novim virusom, dok je 240 ljudi preminulo.

Mjere ograničenja u toj zemlji se polako ukidaju, broj novozaraženih u posljednje vrijeme je jednocifren, ali ni to nije dovoljno da bi navijači mogli da sa tribina prate fudbalske mečeve.

Igrači i treneri sada imaju dvije nedjelje da se naviknu na nova pravila, pošto je liga nametnula stroge propise za igrače na i van terena. Na terenu nema razgovora sa saigračima, sa službenim licima, kao ni rukovanja.

U Južnoj Koreji igraju dvojica crnogorskih igrača - Stefan Mugoša (Inčon) i Dejan Damjanović (Dageu).

"Stvari poput toga da ne pljujemo tokom utakmice, možemo da kontrolišemo, ali nemoguće je ne razgovarati sa saigračima. Ako ne možemo da razgovaramo na terenu, možda je bolje da uopšte ne igramo fudbal", rekao je kapiten Inčeon junajteda Kim Do-Hjeok.

Kim se nada i da će se navijači uskoro vratiti na stadione.

"Bilo bi sjajno igrati pred navijačima, ali ako svi odigramo svoju ulogu u zaustavljanju širenja virusa, oni će se uskoro vratiti na svoja mjesta" rekao je Kim.

I treneri se moraju prilagoditi. Trener Suvona Kim Do-gjun imao je problem da komunicira sa svojim igračima noseći zaštitnu masku.

"Istina je da je neprijatno kada pokušavate da dajete instrukcije tokom igre. Međutim, u ovom trenutku je to potrebno", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније