Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

30. 04. 2020. 12:39 >> 12:57

NEDOSTAJE MU FUDBAL

Murinjo želi da se završi Premijer liga

Trener fudbalera Totenhema Žoze Murinjo rekao je danas da bi za sve bilo dobro da se završi takmičenje u Premijer ligi.

Sezona je prekinuta pre više od mjesec i po dana zbog pandemije korona virusa. Murinjo dobrovoljno pomaže da se iz bašte u trening centru Totenhema, u kojoj se gaji voće i povrće za potrebe klupskog restorana, namirnice prebace kao pomoć najugroženijima u jeku pandemije korona virusa.

Neizvjesno je kada će fudbalska sezona biti nastavljena, a uprava Premijer lige i klubovi žele da se takmičenje nastavi u junu bez publike. Konačnu odluku donijeće nadležni.

"Za sve nas bi bilo dobro da odigramo devet posljednjih utakmica u sezoni. To bi bilo dobro za fudbal, za Premijer ligu. Ako budemo igrali pred praznim stadionom, želim da mislim da fudbal nikad nije bez publike. Uz kamere, to znači da će milioni gledati. Pa ako jednog dana izadjemo pred prazne tribine, to uopšte neće biti prazno", rekao je Murinjo, prenio je Skaj.

Murinjo je rekao da mu nedostaje život kakav je bio prije pandemije.

"Nedostaje mi fudbal. Ali, radije kažem da mi nedostaje naš svijet, stvari koje svi radimo. Fudbal je samo dio mog svijeta. Ali, moramo da budemo strpljivi, ovo je borba koju svi moramo da vodimo", naveo je portugalski trener.

Na stadionu Totenhema napravljena je privremena bolnica.

"Pokušam da zamislim uobičajeni dan na stadionu, prije utakmice, za vreme i poslije utakmice, a onda dođem ovde i vidim nevjerovatnu bolničku ustanovu. Mislim da je to fantastično", dodao je Murinjo.

Fudbaleri Totenhema Hari Kejn, Musa Sisoko i Stiven Bergvejn su se oporavili od povreda, ali Murinjo nije siguran kada će oni moći da zaigraju.

"Oni su dugo bili povrijeđeni, a kada su bili na korak od završetka oporavka prestali su treninzi. Ne znam, oni ne znaju, prvo moramo da sačekamo i dobijemo dozvolu za grupne treninge i vidimo da li će oni moći da se vrate na takmičarski nivo", naveo je on.

Murinjo je priznao da je pogrešio kada je početkom mjeseca u parku individualno radio sa Tangijem Ndombeleom. Igrači uglavnom rade individualno, a na raspolaganju imaju brojne terene u trening centru.

"Za igrače je pozitivno što ponovo mogu da osete miris trave", rekao je portugalski trener.

Tokom karantina Murinjo živi sa još trojicom trenera Totenhema. On je rekao da "vrijeme proleti" kada veći dio dana radi, pa mu ostaje malo vremena za kuvanje.

"Ja sam specijalista za pržena jaja. Ostali su malo bolji od mene", naveo je.

Na današnji dan prije 15 godina Murinjo je osvojio prvu titulu Premijer lige sa Čelsijem, pobjedom protiv Bolotona 2:0. On je sa Čelsijem u dva mandata osvojio tri titule, ali bi želio još šampionskih trofeja.

"Više bih volio da imam četiri trofeja Premijer lige. Imam tri i volim da mislim da ću imati četiri", rekao je Murinjo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније