Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

06. 05. 2020. 20:50 >> 20:48

ZAHVALIO POLITIČARIMA

Rumenige: Radujemo se nastavku takmičenja

Predsjednik fudbalskog kluba Bajern iz Minhena Karl Hajnc Rumenige zahvalio je danas političarima na odluci da se završi sezona u Bundesligi. Kancelarka Angela Merkel danas je u sklopu ublažavanja mjera restrikcija zbog pandemije korona virusa između ostalog dozvolila da se nastavi fudbalska sezona.

To će biti prva velika evropska liga koja će nastaviti takmičenje, a u četvrtak će uprava lige saopštiti kada će početi Bundesliga. Sve utakmice igraće se bez publike.

"Želim da zahvalim političarima zbog donošenja današnje odluke i prilike da se završi sezona u Bundesligi. Radujemo se nastavku takmičenja, idealno bi bilo sredinom maja. Ova odluka osigurava da se sportske odluke donose na terenu", rekao je Rumenige, prenijeli su britanski mediji.

On je apelovao da svi na disciplinovan način poštuju preporuke nadležnih, što je osnova za nastavak takmičenja.

Do kraja Bundeslige ostalo je da se odigra još devet kola, a Bajern je prvi na tabeli sa četiri boda više od drugoplasirane Borusije Dortmund.

Dozvola o nastavku lige donijeta je dan pošto je objavljeno da je u dvije njemačke lige obavljeno 1.724 testova i da je 10 ljudi pozitivno na korona virus. Testiranja su počela prošle nedjelje.

Fudbaleri od sredine aprila treniraju u manjim grupama, uz redovna testiranja na korona virus i poštovanje pravila o distanciranju.

U Njemačkoj je i dalje na snazi zabrana masovnih okupljanja.

Prema podacima, u Njemačkoj je od posljedica korona virusa umrlo skoro 7.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније