Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

13. 05. 2020. 16:37 >> 16:33

ČETIRI VAŽNA PROJEKTA

FSCG ulaže u infrastrukturu sedam miliona

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) za radove na stadionima u Podgorici, Cetinju i Nikšiću opredijelio je blizu sedam miliona EUR, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da FSCG, u saradnji sa Vladom Crne Gore, Direkcijom javnih radova, Prijestonicom Cetinje, Opštinom Nikšić i kompanijom Čelebić, intenzivno i predano unapređuje fudbalsku infrastrukturu u Crnoj Gori.

Saopšteno je da je u toku realizacija četiri važna projekta, koja će, kako se naveli, poboljšati uslove za odigravanje klupskih, kao i takmičarskih i prijateljskih utakmica svih nacionalnih selekcija.

"Najveća investicija, u finansijskom i infrastrukturnom pogledu, realizuje se na Cetinju gdje je u toku izgradnja stadiona Sveti Petar Cetinjski. Stadion, koji će ispunjavati kriterijume FIFA i UEFA, ima kapacitet od 5.192 mjesta i na njemu će se, osim utakmica lokalnih klubova, igrati i mečevi seniorske i mlađih reprezentativnih selekcija", mpiše u saopštenju FSCG.

Navodi se da je za to fudbalsko zdanje u Prijestonici opredijeljeno ukupno 8,8 miliona EUR, od čega je FSCG obezbijedio dva miliona.

"Krajem prošle godine započeta je gradnja nove tribine na glavnom terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu, kapaciteta 1.166 mjesta. Završetkom tribine dobiće se idealni uslovi za odigravanje međunarodnih utakmica mlađih i ženskih nacionalnih selekcija", stoji u nsaopštenju.

Investiciju vrijednu 1,8 miliona EUR, kako je saopšteno, u potpunosti je obezbijedio FSCG.

"U Nikšiću se radi na rekonstrukciji zapadne tribine Gradskog stadiona. Nova i moderna tribina, koja će imati kapacitet od 3.200 mjesta, u potpunosti će zadovoljavati standarde FIFA i UEFA za odigravanje međunarodnih klupskih i reprezentativih utakmica“, pišpe u saopštenju.

Navodi se da ukupna vrijednost investicije u Nikšiću iznosi 4,6 miliona, od kojih je milion i po izdvojio Fudbalski savez.

„U toku su i intenzivni su radovi na zapadnoj tribini stadiona DG arena u Lješkopolju. Kapacitet nove tribine je 2.500 mjesta, dok je ukupan kapacitet stadiona 4.000. Fudbalski savez je za radove na zapadnoj tribini, pokrivanje istočne tribine i nabavku busena za teren izdvojio oko 1,4 miliona EUR“, piše u saopštenju.

Saopšteno je da je Fudbalski savez za radove na četiri pomenuta objekta izdvojio oko 6,7 miliona EUR.

„Fudbalski savez u prethodnom periodu investirao oko 3,5 miliona EUR u izgradnju reflektorskog osvjetljenja na Gradskom stadionu u Pljevljima, stadionima Trešnjica u Golubovcima, OFK Titograd na Starom aerodromu, Koma na Zlatici, DG arena u Lješkopolju i Braće Velašević u Danilovgradu. Realizacijom tih projekata stvoreni su uslovi za odigravanje mečeva u večernjim terminima, što će biti od izuzetnog značaja na početku i samom kraju fudbalske sezone u Crnoj Gori“, piše u saopštenju FSCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније