Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

18. 05. 2020. 22:56 >> 22:54

ZAMJENICA GRADONAČELNIKA

"Ibrahimović je sin Malmea, statua ostaje"

Statuta švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića ostaće u Malmeu, iako je u više navrata vandalizovana.

Članovi saveza grada Malmea danas su održali sastanak i razmatrali predloge lokalnog stanovništva o tome gdje bi trebalo izmjestiti statuu sa trenutne lokacije.

Bronzana statua teška 500 kilograma i visoka tri metra smještena je ispred stadiona u Malmeu, u više navrata je oštećena, čak i rušena, jer su navijači tog fudbalskog kluba nezadovoljni Ibrahimovićevim angažmanom u Hamarbiju. On je suvlasnik tog kluba, koji je veliki rival Malmeu.

Ibrahimović (38) je karijeru počeo u Malmeu krajem devedesetih godina, u rodnom gradu.

Statua je uklonjena početkom januara i odnijeta na popravku, a čuva se na tajnoj lokaciji.

Navijači su predložili da se statua prenese u Stokholm, grad u kom Ibrahimović boravi kada je u Švedskoj i gdje je sjedište Fudbalskog saveza te zemlje, koji je i naručio njeno pravljenje.

"Statua ostaje u Malmeu. Zlatan Ibrahimović je sin Malmea, ovdje pripada", rekla je zamjenica gradonačelnika Malmea Frida Trolmir.

Ona je dodala da će u junu biti donijeta odluka o tome gdje će biti postavljena statua.

Predlog potkrijepljen peticijom od skoro 8.700 potpisa pozvao je da se statua ukloni sa stadiona pošto je "provokativno i nečuveno imati ispred svog stadiona vlasnika rivalskog kluba".

Jedan od predloga koji je podržalo skoro 250 ljudi je da se statua premjesti na stadion Hamarbija u Stokholmu.

Jedan od najboljih švedskih fudbalera svih vremena Ibrahimović trenutno igra za Milan. On je tokom pandemije koronavirusa trenirao sa fudbalerima Hamarbija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније