Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

19. 05. 2020. 22:33 >> 22:30

USVOJEN MEDICINSKI PROTOKOL

Serija A: Testiranja na svaka četiri dana

Italijanska vlada dala je danas zeleno svjetlo klubovima Serije A da mogu da počnu sa grupnim treninzima nakon što je odobrila novi zdravstveni protokol.

Prethodnu verziju medicinskog protokola odbacile su Serija A, Udruženje igrača i Udruženje sportskih ljekara jer je zahtijevao da se cio tim stavi u karantin ako jedna osoba bude pozitivna na korona virus.

To je promijenjeno, pa će se i u Italiji primijeniti model kao u njemačkoj Bundesligi - ako neko bude pozitivan na novi virus samo će ta osoba u karantin dok će ostatak tima moći da nastavi da trenira uz češća testiranja.

Fudbaleri Serije A treniraju individualno od 4. maja, dok će treninzi u grupama početi za nekoliko dana jer protokol zahtijeva da igrači prije povratka na trening budu testirani na korona virus.

Po navodima italijanskih medija, fudbaleri će u prva 24 sata biti testirani dva puta, a poslije na svaka četiri dana, dok će testiranja krvi biti rađena na svake dvije nedjelje.

Ministar sporta Vićenco Spadafora izjavio je da je za 28. maj sazvao sastanak sa fudbalskim zvaničnicima kako bi se utvrdilo kada se sezona može nastaviti.

Premijer Đuzepe Konte juče je potpisao odluku kojom se suspenduju sva sportska takmičenja do 14. juna, tako da Serija A ne može početi pre tog datuma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније