Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

22. 05. 2020. 11:06 >> 11:05

STAR SKORO STO GODINA

Dani San Sira odbrojani, korak bliže ka odluci o rušenju

Dani čuvenog milanskog stadiona San Siro su možda odbrojani pošto su nadležne gradske vlasti ocijenile da skoro 100 godina stara arena ne potpada pod zaštitu kulturnog nasleđa, prenosi italijanska štampa.

Gradonačelnik Milana Đuzepe Sala prvobitno nije želio da stadion bude potpuno srušen, ali klubovi Milan i Inter tvrde da njegovo održavanje više nije moguće.

Klubovi su predstavili 2019. zajednički projekat izgradnje novog stadiona.

Otvoren 1926, San Siro je od tada pretrpio brojne izmjene.

Prema pisanju Republike, čini se da su se nadležne gradske vlasti složile da stadion bude srušen budući da je prvobitno zdanje izmijenjeno naknadnim prilagođavanjima u drugoj polovini 20. vijeka.

San Siro, kako se navodi, ne podliježe odredbama o zaštiti nasleđa jer aktuelno zdanje nije starije od 70 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније