Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

29. 05. 2020. 13:30   >>  13:29

"NE ZABORAVITI ŽRTVE"

Obilježena 35. godišnjica tragedije na Hejselu

U Briselu je danas obilježena 35. godišnjica tragedije na stadionu Hejsel u kojoj je poginulo 39 osoba u nasilju na tribinama na finalnoj utakmici Kupa šampiona između Juventusa i Liverpula.

Cvijeće i vijenci položeni su ispred stadiona Kraj Boduen, koji je renoviran i preimenovan poslije tragedije.

Kratka ceremonija, usljed pandemije korona virusa, održana u prisustvu gradonačelnika Brisela i ambasadora Velike Britanije i Italije.

"Važno je ne zaboraviti ove žrtve. Ovaj tragični događaj iskorijenio je huliganstvo na stadionima", rekao je gradonačelnik Filip Kloz.

Prije 35 godina na stadionu Hejsel, sat vremena prije početka finalne utakmice Kupa šampiona između Juventusa i Liverpula, grupa navijača engleskog tima preskočila je ogradu i prešla na tribinu gdje su smješteni navijači italijanskog kluba.

Navijači Juventusa su u panici počeli da bježe, pregazili su one koji su sjedjeli, a onda se pod njihovom težinom srušila tribina i veliki broj ljudi ostao je zatrpan.

Utakmica je ipak odigrana, a Juventus je pobijedio sa 1:0.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније