Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

29. 05. 2020. 18:40   >>  18:36

RODŽERS

Jedva sam hodao i disao zbog korona virusa

Trener fudbalera Lestera Brendan Rodžers potvrdio je danas da je imao korona virus u martu, nedugo pošto je sezona u Premijer ligi prekinuta zbog pandemije.

Rodžers je drugi trener u Premijer ligi koji je imao novi virus, pošto je i Mikel Arteta bio zaražen.

Rodžers je za radio BBC rekao da je i njegova supruga bila zaražena, ali da su se oboje oporavili.

"Supruga i ja smo dobili virus kada je prekinuta sezona. Nedjelju dana kasnije sam se mučio, izgubio sam čulo mirisa i ukusa. Nijesam imao snage, kao ni supruga. Testirali su nas i utvrđeno je da smo zaraženi. Jedva sam hodao. To me je podsjetilo na uspon na Kilimandžaro, što se više penješ, teže ti je da dišeš", rekao je Rodžers.

Rodžers se u humanitarne svrhe 2011. godine popeo na Kilimandžaro, nekoliko nedjelja pošto se sa Svonsijem plasirao u Premijer ligu. On je bio jedan od 17 članova koji su predstavljali Fudbalsku ligu.

"Kada sam prvi put, nakon što sam se razbolio, pokušao da trčim, bilo mi je teško da istrčim 10 metara. Nijesam imao apetit, a čudan je osjećaj jesti hranu a da ne možete da osjetite kakvog je ukusa i mirisa. Zbog toga cijenim kada sam zdrav i spreman", rekao je on.

U Premijer ligi je odobreno da igrači treniraju uz kontakt, uoči nastavka takmičenja u junu.

"Dobro je imati kontakt i biti blizu igrača. U posljednjih nekoliko dana smo morali da se podijelimo u grupe po 12, što nije uobičajeno, ali oni su se lijepo prilagodili. Promijenio se ritam treninga, ali zaista sam zadovoljan njihovom fizičkom spremom, kao da nijesu ni pauzirali", rekao je Rodžers.

Brojni fudbaleri izrazili su zabrinutost zbog povratka na teren, ali je Rodžers rekao da se nijedan njegov igrač nije požalio.

"Osjećam se bezbedno, a mi u fudbalu imamo sreću što nas testiraju dva puta nedjeljno. Jedna od ključnih stvari je što smo na otvorenom. Kada odemo na stadione, nećemo biti u istim svlačionicama. Bićemo u četiri ili pet različitih prostorija i to je primjer prilagođavanja", dodao je on.

Upitan o ciljevima u nastavku sezone, Rodžers je rekao da bi "ispunjenje sna plasmanom u Ligu šampiona bilo nevjerovatno".

"Mi smo na tri četvrtine puta i nema razloga da ne završimo posao. To bi bilo tek drugi put u klupskoj istoriji i taj san želimo da ostvarimo. Ako možemo da uradimo nešto u FA kupu i to bi bilo spektakularno", naveo je Rodžers.

Premijer liga bi mogla da se nastavi 17. juna, a Lester je treći na tabeli, devet kola prije kraja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније