Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

31. 05. 2020. 20:15   >>  20:14

UBJEDLJIVA POBJEDA

"Šestica" Dortmunda, het trik Sanča

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobijedili su večeras na gostujućem terenu Paderborn sa 6:1, u utakmici 29. kola Bundeslige.

Borusija je povela u 54. minutu golom Torgana Azara, a tri minuta kasnije prednost je udvostručio Džejdon Sančo. On je poslije gola podigao dres, ispod kojeg je nosio majicu sa natpisom: "Pravda za Džordža Flojda", Afroamerikanca koji je u umro 25. maja poslije intervencije policije. Sančo je zbog toga dobio žuti karton.

Jedini gol za Paderborn postigao je Uve Hinemajer u 72. minutu, a dva minuta kasnije ponovo je strijelac bio Sančo. Četvrti gol za Dortmund postigao je Ašraf Hakimi u 85. minutu, među strijelce se upisao i Marsel Šmelcer u 89. minutu, dok je konačan rezultat, svojim trećim golom na utakmici, postavio Sančo u prvom minutu nadoknade vremena.

Sančo je ove sezone u Bundesligi postigao 17 golova i ima 16 asistencija.

Borusija Dortmund je ostvarila 18. pobjedu i druga je na tabeli sa 60 bodova, sedam manje od prvoplasiranog Bajerna iz Minhena.

Paderborn je pretrpio 18. poraz i sa 19 bodova zauzima posljednje, 18. mjesto na tabeli.

Pobjeda Menhengladbaha za treće mjesto na tabeli

U prvom meču dana, fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha pobijedili su na svom terenu Union Berlin sa 4:1 i popeli se na treće mjesto na tabeli.

Borusija je povela u 17. minutu golom Florijana Nojhausa, a prednost je udvostručio Markus Tiram u 41. minutu. Gol za berlinski tim postigao je Sebastijan Anderson u 50. minutu, a zatim je svoj drugi gol na meču Tiram postigao u 59. minutu.

Konačan rezultat postavio je Alasan Plea u 81. minutu.

Menhengladbah je prekinuo niz od dvije utakmice bez trijumfa, a poslije 17. pobjede popeo se na treće mjesto na tabeli sa 56 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Bajer Leverkuzen. Union Berlin je nastavio niz loših rezultata i posle 16. poraza zauzima 14. mesto sa 31 bodom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније