Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

01. 06. 2020. 21:25   >>  21:20

PARMA I TORINO NA OTVARANJU

Serija A će se igrati u novim terminima

Takmičenje u italijanskoj fudbalskoj Seriji A nastaviće se 20. juna utakmicom Torina i Parme. Fudbalski savez Italije objavio je danas raspored utakmica i dokument u kome se navode striktna pravila za nastavak takmičenja. Jedna od obaveza biće da ekipe u različito vrijeme ulaze i izlaze na teren, kao i da na stadionu tokom utakmice može da bude najviše 300 ljudi, zajedno sa ekipama, zaposlenima u organizaciji i novinarima.

Od 20. juna utakmice će se igrati skoro svakoga dana do 2. avgusta.

Planirano je da se utakmice igraju bez publike, ali se razmatra mogućnost da se od jula djelimično otvore stadioni za navijače.

Prvenstvo će se nastaviti sa četiri utakmice koje su u martu odgođene zbog pandemije korona virusa, prije nego što je prekinuto takmičenje.

Utakmica Verona-Kaljari igraće se takođe 20. juna, a dan kasnije na programu su mečevi Atalanta-Sasuolo i Inter-Sampdorija.

Ostalo je da se odigraju 124 utakmice u Seriji A, koje će biti odigrane za 43 dana. Većina utakmica igraće se u večernjem terminu, a najranije utakmice počeće u 17.15, zbog velikih vrućina u Italiji koje se očekuju u julu i avgustu. Ostali termini su 19.30 i 21.45.

Juventus je prvi na tabeli sa bodom više od drugoplasiranog Lacija, a Inter na trećem mjestu ima devet bodova manje od vodećeg i utakmicu manje. Crno-bijeli jure devetu uzastopnu šampionsku titulu u Seriji A.

Juventus i Lacio će igrati 20. jula.

Takmičenje u Kupu Italije počeće nedjelju dana prije nego što počne Serija A. Preostalo je da se odigraju revanš mečevi polufinala i finale.

U prvim utakmicama polufinala Milan je odigrao neriješeno 1:1 sa Juventusom, a Napoli je pobijedio Inter sa 1:0.

Usvojen je medicinski protokol koji uključuje problematičnu stavku - u slučaju da jedan fudbaler ili zaposleni u klubu bude zaražen korona virusom, cijela grupa mora da ide u karantin na 14 dana.

Fudbalski savez se nada da će se trajanje tog karantina smanjiti ako broj novih slučajeva zaraze u Italiji nastavi da opada.

Nova procjena situacije obaviće se nedjelju dana prije početka svih takmičenja.

"Mi ćemo tada poslati novi predlog, u nadi da će doći do revizije pravila, koja danas stvaraju anksioznost i brigu u našem sportu", rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније