Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

03. 06. 2020. 21:59 >> 22:07
1

POBJEDE ISKRE I ZETE

Preokret Budućnosti, Petrovac odolio u Nikšiću

Fudbaleri Budućnosti i Iskre ostvarili su pobjede, dok je Sutjeska osvojila samo bod u 25. kolu Telekom Prve crnogorske lige.

Vodeća Budućnost savladala je u podgoričkom naselju Stari aerodrom ekipu OFK Titograda 3:1 i prednost u odnosu na drugoplasiranu Sutjesku povećala na 15 bodova.

Domaćin je poveo autogolom Periše Pešukića u 24. minutu.

Izjednačio je Petar Grbić u 40, a vođstvo lideru šampionata donio je Draško Božović efektnim pogotkom u 69. minutu.

Konačan rezultat, za 19. pobjedu Budućnosti ove sezone, postavio je Dejan Zarubica u 89. minutu.

Sutjeska je u Nikšiću igrala sa Petrovcem 0:0.

To je drugi uzastopni remi nikšićkog tima, koji je prošle subote na Zlatici igrao sa Komom 3:3.

Iskra je pred svojim navijačima, golovima Vladislava Rogošića iz jedanaesterca u 14. i Ivana Vukovića u 36. minutu, savladala Kom 2:0.

Ekipa iz Danilovgrada 11. trijumfom zadržala je pet bodova prednosti u odnosu na Zetu, koja je u Radanovićima savladala Grbalj 2:0.

Zetu, koja je i u prošlom slavila protiv Rudara 2:0, do pobjede, devete ove sezone, vodili su Sopo u 32. i Armin Bošnjak u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Najubjedljiviju pobjedu u ovom kolu upisali su fudbaleri Podgorice, koji su u Pljevljima slavili protiv Rudara 3:0.

Podgorički sastav do sedmog ovosezonskog trijumfa vodili su Nikola Vujnović u 40, Matija Božanović u 77. i Balša Sekulić u trećem minutu sudijske nadoknade.

Budućnost je, nakon 25. kola, vodeća na taveli sa 60 bodova i ima 15 više od drugoplasirane Sutjeske.

Iskra je osvojila 41, Zeta ima 36, a po tri boda manje Rudar i Podgorica.

Sedmi je Petrovac sa 25, u zoni baraža su Titograd i Kom sa 24, odnosno 23 boda.

Posljednji je Grbalj sa 18 poena.

U narednom kolu, u nedjelju, sastaće se: Budućnost – Sutjeska, Zeta – Podgorica, Kom – Rudar, Petrovac – Iskra i Grbalj – OFK Titograd.

 

Trofej Radija Crne Gore: Božović i Đorđević na čelu

Fudbaler Budućnosti, Draško Božović i Boban Đorđević, koji je u jesenjem dijelu nastupao za Grbalj, sa po devet postignutih golova dijele čelnu poziciju na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Gol manje postigli su Igor Ivanović iz Budućnosti, fudbaleri Rudara Velizar Janketić i Vule Vujačić, članovi Sutjeske Damir Kojašević, Stefan Nikolić i Marko Ćetković, napadač Koma Sava Gardašević i Boris Kopitović, koji je u jesnjem dijelu prvenstva igrao za Petrovac.

Po šest golova postigli su Petar Grbić iz Budućnosti, Goran Vujović iz Koma i Božo Marković iz Sutjeske, dok su se po
pet puta u listu strijelaca upisali igrači Budućnosti Panajotis Moraitis i Dušan Stojiljković, Milan Đurišić iz Iskre, Žarko Popović iz Koma, fudbaleri Podgorice Jovan Vujović, Šaleta Kordić i Nikola Vujnović, Miloš Kalezić iz Petrovca, Marko Vučić iz Sutjeske i Tiago Rodrigues Faria iz Rudara.

Prvi trofej Radija Crne Gore, u sezoni 2013/14, osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u narednih pet golgeteri Sutjeske Goran Vujović i Igor Ivanović, igrači Mladosti, Marko Šćepanović i Zoran Petrović i napadač Zete, Nikola Krstović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније