Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

05. 06. 2020. 20:05 >> 20:06

BUNDESLIGA

Treneri traže ublažavanje zdravstvenih propisa

Treneri u Bundesligi zatražili su danas ublažavanje strogih propisa lige, pozivajući se na opšte poboljšanje situacije sa koronavirusom u Njemačkoj.

Treneri i zamjene na klupi moraju da se pridržavaju smjernica za socijalno distanciranje, moraju da nose zaštitne maske, a fudbaleri ne smiju zagrljajima da proslavljaju golove.

Njemačka je, otkako je sezona u Bundesligi nastavljena, ublažila mjere uvedene zbog pandemije.

"Malo je teško shvatiti zašto ljudi ponovo mogu da piju kapućino u kafiću bez nošenja maski, a mi direktori na tribinama smo i dalje prisiljeni da držimo distancu i da nosimo maske", rekao je sportski direktor Bajer Leverkuzena Rudi Feler.

Otkako je sezona nastavljena nije bilo nijednog pozitivnog slučaja na COVID-19 u Bundesligi, ali timovi i dalje podležu stogim pravilima.

"Super je što možemo ponovo da igramo. Njemačka liga (DFL) je stvari uradila vrlo dobro. Ali protokoli su razrađeni u martu, a sada je jun", rekao je trener Leverkuzena Peter Boš.

Trener Paderborna Štefen Baumgart smatra da pravila moraju biti ublažena i za medije.

"Imamo snimatelje koji su sami i razdvojeni na 30 metara i moraju da nose maske. Imamo novinare čija pitanja ne razumijemo jer nose masku dok držimo distancu od tri metra", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније