Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z: ]

16. 06. 2020. 19:38 >> 19:42

TREĆI STADION ZA SP 2022.

"Pustinjski dragulj" nikao od recikliranih materijala

Organizatori fudbalskog Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru završili su treći stadion na kome će se mečevi odigrati za nešto više od dvije godine.

Gradski stadion u Al Rajanu na periferiji glavnog grada Dohe treći je završeni od ukupno osam na kojima će se igrati utakmice Mundijala. Prozvan je i kao "Pustinjski dragulj", jer sija danju i svijetli noću.

Kapaciteta za oko 40.000 gledalaca, stadion u Al Rajanu biće domaćin mečeva do četvrtfinala, a nakon Svjetskog prvenstva kapacitet stadiona biće smanjen za polovinu. Poslije Mundijala 20.000 sjedišta sa tribina biti poklonjena fudbalskim objektima zemalja u razvoju.

Stadion je sagrađen po najvišim ekološkim standardima, pošto su korišćeni i reciklirani materijali za njegovu izgradnju, po čemu je ovaj fudbalski objekat jedinstven u svijetu.

Zbog nove pandemije koronavirusa, svečanost je ovom prilikom održana bez gledalaca.

U Kataru će biti izgrađeno ukupno osam stadiona, a troškovi, uključujući pomoćne objekte za treniranje, koštaće oko 5,8 milijardi eura.

"Al-Khalifa International" je prvi kompletiran stadion, zapravo to je i jedini stadion koji je već postojao, samo je renoviran i modernizovan za potrebe Svjetskog prvenstva.

Na njemu je već odigrano finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Drugi završeni stadion je "Al-Janoub" u Al- Vakri, koji je, kao i još sedam potpuno novih objekata, praktično nikao u prethodne dvije godine iz prašine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније