Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

03. 07. 2020. 17:14   >>  17:11

UVEDENE NOVE MJERE

FSCG obustavio dvije lige mlađih kategorija

Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti donijelo je nove mjere u cilju spriječavanja širenja covida-19 a koje se odnose na oblast sporta, saopšteno je iz FSCG.

"Svi fudbalski klubovi u Crnoj Gori obavezni su da trenažni proces i takmičarske utakmice organizuju u skladu sa preporkama Instituta za javno zdravlje i uz poštovanje svih mjera usvojenih na sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela", navodi se u saopštenju.

Na sjednici NKT-a su usvojene sljedeće mjere koje se odnose na oblast sporta:

- Trenažni proces sportista profesionalaca, amatera i rekreativaca i sportska takmičenja u zatvorenim i na otvorenim sportskim objektima organizuju se bez prisustva publike.

- Obavezna je dezinfekcija rekvizita koji se koriste za treninge, takmičenja i turnire, kao i predmeta koji se azjednički koriste od strane sportista u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje.

- Poštovanje mjera lične higijene - redovna higijena ruku, prije i nakon završene sportske aktivnosti.

Zbog uvođenja novih privremenih mjera za teritorije opština Rožaje, Gusinje, Berane i Bijelo Polje utakmice Druge lige na svojim stadionima neće moći da igraju Ibar i Jedinstvo.

Utakmice u kojima su domaćini fudbaleri Ibra igraće na stadionu u Plavu, dok će fudbaleri Jedinstva za odigravanje utakmica koristiti stadion u Mojkovcu.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore je, shodno epidemiološkoj situaciji u zemlji i odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela, donijela odluku o obustavljanju takmičenja u grupama B finalne faze Omladinske i Kadetske lige Crne Gore.

"Fudbalski savez Crne Gore apeluje na sve klubove da poštuju mjere nadženih državnih organa i na taj sačuvaju zdravlje igrača, trenera i zaposlenih u klubu kao i zdravlje kompletnog društva", saopštio je FSCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније