Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

03. 07. 2020. 23:26 >> 23:23

TRANSFER IGRAČA

FIFA kaznila Arsenal sa 40.000 franaka

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kaznila je danas Arsenal sa 40.000 švajcarskih franaka i upozorila ga na ponašanje u vezi sa transferima igrača, nakon što je klub koristio promjenljive klauzule o prodaji za koje je utvrđeno da utiču na ostale klubove.

U prethodnoj neotkrivenoj istrazi, u pravnim dokumentima Fife izražena je zabrinutost u vezi sa uslovima odlazaka Čube Akpoma u PAOK i Džoela Kembela u Frosinone, 2018.

Arsenal bi dobio veći dio od ugovora, da su Akpom i Kembel kasnije prodati britanskim klubovima, u odnosu na neke druge klubove.

Disciplinska komisija Fife navela je da je Arsenal prekršio pravila za zaključivanje ugovora koja mu omogućavaju da utiče na druge klubove jer nije prijavio podatke nadležnim tijelima.

"Komisija smatra da je, samim postojanjem ovih klauzula, Arsenal uticao na PAOK i Frosinone u pitanjima zaposlenja i transfera", navodi se u saopštenju.

Arsenal je rekao Fifi da mu slovi transfera nijesu omogućili da utiče na odluke o transferima PAOK-a i Frosinonea i naveo da su Fudbalski savez Engleske i Premijer liga bili zadovoljni što nije bilo kršenja pravila uticaja treće strane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније