Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

08. 07. 2020. 18:45 >> 18:41

OSTAJE PRAVILO

Pet izmjena i naredne sezone

Izvršni odbor Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) spreman je da donese odluku da pravilo o pet izmjena ostane na snazi i sljedeće sezone.

FIFA je pred nastavak sezone u ligama širom svijeta omogućila klubovima da tokom utakmice naprave pet izmjena i na taj način da igrači lakše prebrode pauzu nastalu zbog pandemije koronavirusa.

Međutim, postoji velika mogućnosti da ćemo tokom kompletne naredne sezone takođe gledati pet izmjena po utakmici i već je pokrenuta procedura.

Smatra se da će klubovi biti u problemima zbog nešto kasnijeg početka nove sezone. To bi moglo uticati na zdravlje fudbalera i FIFA je spremna da iz tog razloga pravilo o izmjenama ostavi na snazi.

Manji klubovi koji nemaju veliki fond igrača protiv su ovakve odluke. Smatraju da ovo pravilo daje veliku prednost klubovima sa širim igračkim kadrom i da samo ti klubovi imaju korist od njega.

Ipak, njihov glas se ne čuje daleko.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније