Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Pobjeda, Objavila: M.M.Lj. ]

10. 07. 2020. 09:26 >> 09:37

PROTIV JEZERA

Kom opet u baražu brani status prvoligaša

Kom je opet u baražu, status prvoligaša braniće protiv Jezera.

Prije dvije godine Kom je ispao iz elite od Lovćena, prošlog ljeta neočekivano je kao drugoligaš eliminisao upravo Lovćen, a sada će status

U taboru prvoligaša sa Zlatice svjesni su da su baraž mečevi izuzetno zahtjevni, da često donesu i iznenađenje, pa sa dosta opreza ulaze u dvomeč sa drugoligašem iz Plava, koji je oduševio, posebno nakon nastavka sezone koja je bila prekinuta zbog pandemije korona virusa.

“Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali svakako da smo favoriti. Međutim, to ne znači ništa, svjesni smo da neće biti lako, tako da smo vrlo oprezni”, kazao je golman Koma Damir Ljuljanović.

Kom je na posljednjih devet mečeva poražen samo od Budućnosti, Petrovca i Iskre. Savladao je Titograd i Grbalj, pokazao ,,zube“ u mečevima protiv Sutjeske, Podgorice i Zete, čime je jasno da je u posljednje vrijeme u usponu forme.

“Pobjedom protiv Grblja definitivno smo potvrdili mjesto u baražu. Sada ćemo biti maksimalno mitivisani”, kazao je Ljuljanović, koji ističe važnost prvog meča.

“Potrebno je da taj prvi meč riješimo u svoju korist. Priželjkujemo pobjedu bez primljenog gola, gdje bi lakše i rasterećenije dočekali revanš”, dodao je on.

U Komu su svjesni da Jezero nije za potcjenjivanje, bez obzira što dolazi iz Druge lige.

“ Jako disciplinovana ekipa, sa par odličnih pojedinaca. Baš zato neće biti lako, ali naravno cilj je jasan, potvrditi mjesto u eliti, gdje i pripadamo”, naglasio je Ljuljanović.

Plav je opet u znaku fudbala. Jezero je 2008. godine izborilo plasman u Prvu ligu, u kojoj je tim iz Plava bio učesnik samo u sezoni 2008/2009. Sa učinkom od 33 boda (tri manje od Zete), Plavljani su morlai u baraž, gdje su eliminisani od Mornara (2:1, 0:0).

Sada je Jezero opet u situaciji da dođe do elite.

“Plav po mnogo čemu zaslužuje da ima prvoligaša”, kaže trener Milija Savović.

Jezero je imalo sjajnu sezonu u Drugoj ligi, a Plavljani su posebno blistali nakon nastavka sezone - odigrali su osam mečeva i ostvarili šest pobjeda i remi (poraženi samo od Arsenala), a s obzirom da su igrali neriješeno sa Dečićem, savladali Jedinstvo i Bokelj, jasno je da su zasluženo stigli do baraža.

“Igrali smo dobro tokom cijele sezone i bez dileme zaslužili smo da budemo ovdje. Kom je prvoligaš, ima dosta iskusnih igrača i nosi ulogu favorita, ali nećemo se tek tako predati, jer smatram da imamo čemu da se nadamo”, dodao je Savović.

Plavljani će danas biti bez lijevog beka Stijepovića, koji ima kartone, a ostali sa nestrpljenjem čekaju mečeve istine.

“Siguran sam da ćemo pokazati veliku želju i borbenost i dati sve da ostvarimo dobar rezultat. Idemo odlučno da pokažemo da naši rezultati nijesu slučajnost”, kazao je Savović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније