Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Izvor: Anadolija; Objavio: O.Z.

06. 08. 2020. 13:05   >>  13:32 1

PROMJENA VLASNIKA

Roma prodata američkom konzorcijumu za 700 miliona dolara

Italijanski fudbalski klub Roma prodat je američkom poslovnom konzorcijumu "Friedkin Group" za 591 milion eura (oko 700 miliona dolara).

U saopštenju Rome navedeno je da je klub sklopio dogovor s "Friedkin Group" oko prodaje, a transakcija bi trebala da iznosi 591 miliona eura.

"Zadovoljstvo mi je što mogu da potvrdim da smo postigli dogovor o prodaji AS Roma", rekao je predsjednik italijanskog kluba Džim Palota.

Palota je dodao da su strane potpisale ugovore i da će raditi na okončanju pravnog postupka u narednim danima.

"Svi iz Friedkin grupe smo srećni što smo poduzeli korake da postanemo dio ovog grada i kluba. Radujemo se što ćemo zatvoriti kupovinu i što je moguće prije ući u porodicu AS Roma", rekao je predsjednik Uprave novog vlasnika "Vučice" Dan Friedkin.

Friedkin grupa je privatni poslovni i investicioni konzorcijum sa sjedištem u Hjustonu u Teksasu i jedan je od najvećih svjetskih nezavisnih Tojota distributera. Grupa takođe ulaže u luksuzna odmarališta.

Prema poslovnom časopisu Forbs, bogatstvo američkog biznismena Dana Friedkina (55) procjenjuje se na 4,1 milijardu dolara.

Roma, jedan od popularnih fudbalskih klubova u Evropi, tri puta je osvajala titulu italijanske Serije A (1942., 1983. i 2001. godine), kao i devet naslova italijanskog kupa, posljednji 2008.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније