Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me, mina ]

06. 08. 2020. 16:25   >>  17:08

UEFA OBJAVILA

Grčka, Kipar, Mađarska i Poljska neutralne lokacije za evropske mečeve

Pojedini mečevi u kvalifikacijama za evropska takmičenja moraće da se odigraju na neutralnim terenima, zbog restriktivnih pravila o putovanjima među državama, objavila je danas UEFA nakon video-sastanka sa generalnim sekretarima svih 55 članica.

Navodi se da su Grčka, Kipar, Poljska i Mađarska moguće neutralne lokacije, pošto su te države obezbijedile stadione.

Kako je saopšteno iz Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), u fokusu diskusije vezane za klupska takmičenja bile su predstojeće kvalifikacije za sezonu 2020/21.

“I to sa detaljnim objašnjenjem nedavno objavljenog Aneksa 1 Pravilnika takmičenja, Liga šampiona i Liga Evrope, koji se odnosi na restrikcije u putovanjima i pozitivne rezultate testa na COVID-19 koji mogu imati uticaj na kontinuitet takmičenja”, navodi se u saopštenju.

UEFA se, po pitanju odigravanja mečeva na neutralnim terenima, zahvalila nacionalnim savezima Poljske, Mađarske, Grčke i Kipra na pomoći i obezbjeđivanju stadiona za odigravanje mečeva.

“Kao i na obezbjeđivanju koridora putovanja timovima koji će za potrebe odigravanja utakmica ulaziti u pomenute zemlje bez ograničenja”, dodaje se u saopštenju FSCG.

Tema razgovora bio je i septembarski termin za odigravanje utakmica reprezentativnih selekcija, odnosno poteškoće sa kojima se suočavaju nacionalni timovi sa važećim restrikcijama.

“Neophodna je bliska saradnja svih timova i UEFA-e kako bi se osiguralo odigravanje mečeva. Odigravanje mečeva nacionalnih timova na neutralnom terenu u ovom momentu ne može biti isključeno”, kazali su iz FSCG.

Navodi se da su UEFA i nacionalni savezi svjesni važnosti prisustva navijača na stadionima, ali je situacija širom Evrope veoma različita.

“UEFA konstanto prati razvoj situacije i regulative u različitim zemljama i recenzija je planirana za sredinu avgusta kako bi se ustanovilo da li trenutna odluka o odigravanju svih mečeva bez prisustva publike može biti makar djelimično promijenjena”, kazali su iz FSCG.

Na sastanku je diskutovano i o takmičenjima za mlađe nacionalne selekcije, uključujući i predlog da se većina takmičenja pomjeri za proljeće naredne godine, a dodatni sastanak, posvećen rješavanju aktuelnih pitanja, planiran je tokom ovog mjeseca.

Žrijeb prvih rundi kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope obaviće se u nedjelju i ponedjeljak.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније