Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 08. 2020. 10:17   >>  10:19

NAKON 148 DANA

Duelima u Mančesteru i Torinu nastavlja se Liga šampiona

Nakon 148 dana pauze večeras se nastavlja Liga šampiona, najjače klupsko fudbalsko takmičenje.

Revanš utakmice osmine finala fudbalske Lige evropskih šampiona biće odigrane večeras u Mančesteru i Torinu. Mančester siti će ugostiti Real, dok će Juventus biti domaćin Lionu.

Engleski predstavnik prvi duel u Madridu dobio je 2:1, dok je Lion pred svojim navijačima slavio 1:0.

Obje utakmice počeće u 21 sat.

Posebno će zanimljiv biti duel na Etihadu u Engleskoj budući da će na teren istrčati mnogobrojni skupocjeni igrači koji igraju za obje ekipe, piše Klix.ba.

Izabranici Pepa Gvardiole nalaze u komotnoj situaciju, ali opuštanja svakako ne smije biti. "Građani" su sezonu u Premijer ligi dovršili bez puno drame jer su bili sigurni na drugom mjestu, a u posljednje dvije utakmice su postigli devet golova Votfordu i Noriču što im je bila odlična priprema za izazove u Ligi šampiona. Gvardiola večeras ne može računati na Aguera zbog povrede, dok je Mendi suspendovan.

Real se fantastičnim partijama nakon pauze zbog koronavirusa okitio titulom prvaka Španije i u sjajnom raspoloženju očekuje nastupe u Ligi šampiona. Zinedin Zidan zna kako se igra u ovom takmičenju, a osim rezultatskog zaostatka problem za "Kraljeve" je i neigranje kapitena Ramosa zbog suspenzije. Nema ni Dijaza koji se zarazio koronavirusom, dok je Marcelo pod upitnikom zbog povrede.

Lion je u prvoj utakmici iznenadio Juventus i savladao ga 1:0 pa sa solidnom prednošću stiže na Alijanc stadion u Torinu. Problem će im predstavljati činjenica da nijesu imali dugo vremena takmičarskih utakmica jer je Liga 1 prekinuta zbog koronavirusa.

Iako je Juventus osvojio novu titulu prvaka Italije, brojni su mišljenja kako je Stara dama vrlo loše igrala u završnici sezone. Trener Mauricio Sari večeras zbog povreda ne može računati na De Šilja i Daglasa Kostu, dok je pod upitinkom nastup Dibale.

U subotu će se za četvrtfinale boriti Barselona i Napoli (1:1), odnosno Bajern i Čelzi (3:0).

U Ligi šampiona poznata su dva četvrtfinalna para.

Rivali su Atalanta i Pari Sen Žermen, odnosno Lajpcig i Atletiko Madrid.

Ranije je odlučeno da završnica Lige šampiona, od četvrtfinala do meča za trofej, bude odigrana u Lisabonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније