Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

08. 08. 2020. 16:19   >>  16:18

OSVAJANJE SKUDETA NIJE DOVOLJNO

Zvanično: Juventus smijenio Sarija

Fudbalski klub Juventus otpustio je danas trenera Mauricija Sarija, dan nakon eliminacije iz Lige šampiona.

"Klub želi da zahvali treneru što je ispisao novu stranicu u istoriji Juventusa osvajanjem devetog uzastopnog Skudeta, što je kulminacija putovanja koja ga je dovela na vrh italijanskog fudbala", navodi se u saopštenju Juventusa.

Osvajanje titule, međutim, Sariju nije bilo dovoljno da ostaneduže od godinu dana na klupi torinske "stare dame".

Juventus jeste osvojio devetu uzastopnu titulu, ali samo sa bodom prednosti ispred Intera i bez atraktivnog fudbala koji su očekivali i uprava i navijači, pišu italijanski mediji.

Njegova pozicija je, kako navode brojni italijanski mediji, bila uzdrmana već nakon poraza u Superkupu Italije od Lacija u decembru, a zatim i poslije poraza u finalu Kupa Italije od Napolija u junu.

Eliminacija u osmini finala Lige šampiona od Liona bila je posljednja kap. Predsjednik kluba Andrea Anjeli je rekao da će mu trebati nekoliko dana da razmisli i procijeni situaciju, ali je odluku izgleda donio vrlo brzo.

Ovaj 61-godišnji trener napušta Juventus poslije samo 51 utakmice u kojima je upisao 34 pobjede, osam remija i devet poraza.

Juventus je ove sezone u Seriji A osvojio 83 boda, što je mijenje nego u bilo kojoj sezoni u ovoj devetogodišnjoj vladavini.

Pored toga, Juventus je primio 43 gola u 38 kola, a postigao 76, manje od Atalante, Intera, Lacija, čak i petoplasirane Rome.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније