Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me, beta ]

08. 08. 2020. 22:59   >>  23:20

LIGA ŠAMPIONA

Barsa nadigrala Napoli, "poker" Bajerna

Fudbaleri Barselone i Bajerna plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona. Katalonci su u revanšu osmine finala savladali Napoli na svom terenu 3:1 i sa ukupnih 4:2 prošli među osam najboljih, dok je Bajern opet bio ubjedljiv protiv Čelsija. Nakon 3:0 u Londonu, Bavarci su večeras slavili sa 4:1. Dva velikana sastaće se u Lisabonu 14. avgusta, a bolji iz tog duela igraće u polufinalu sa pobjednikom okršaja Mančester siti - Lion.

Napoli je na početku meča bio bolji rival, ali je Barselona povela u desetom minutu. Strijelac je bio Kleman Langle poslije kornera koji je izveo Ivan Rakitić.

Na 2:0 povisio je u 23. minutu Lionel Mesi nakon sjajnog solo prodora. Deset minuta kasnije Mesi je ponovo zatresao mrežu Napolija, ali je gol poništen pošto je Argentinac igrao rukom.

U prvom minutu sudijske nadoknade na semaforu je pisalo 3:0 nakon što je Luis Suares bio siguran sa bijele tačke i već tada je bilo jasno da će španski tim putovati u Lisabon. Prethodno je u kaznenom prostoru oboren Mesi, a sudija je dosudio penal uz konsultaciju VAR.

Nadu Napoliju vratio je Lorenco Insinje u petom minutu sudijske nadoknade. Rakitić je skrivio penal, a Insinje je bio precizan pa se na odmor otišlo rezultatom 3:1.

U nastavku je bilo prilika, ali ne i golova pa je Barselona prošla u četvtfinale u kojem će igrati protiv Bajerna iz Minhena.

Šampion Njemačke je prolaz dalje potvrdio poslije samo 24. minuta. Prvo je Robert Levandovski u desetom minutu bio siguran sa penala koji je skrivio Vili Kabaljero, da bi u 24. minutu pogodio i Ivan Perišić na asistenciju Levandovskog.

Četiri minuta kasnije Kalum Hadson-Odoi je pogodio za Čelsi, ali je gol poništen zbog ofsajda. Gostujući tim je ipak do kraja prvog poluvremena stigao do gola, a postigao ga je Temi Ejbraham u 44. minutu.

Korantan Toliso je u 76. minutu, poslije još jedne asistencije Levandovskog, povisio na 3:1, a konačan rezultat postavio je Poljak svojim drugim golom na meču, u 84. minutu.

Parovi četvtfinala:

Atalanta - Pari Sen Žermen (12. avgust)
Lajpcig - Atletiko Madrid (13. avgust)
Barselona - Bajern Minhen (14. avgust)
Mančester siti - Lion (15. avgust)

Tok mečeva:

Kraj na oba meča.

84' Drugi gol Levandovskog, Bajern ubjedljiv i u revanšu 4:1.

76' Toliso je vratio dva gola prednosti Bavarcima.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

48' Sada penal na drugoj strani , koristi ga Insinje 3:1.

46' Suarez iz penala koji je izborio Mesi 3:0, Barsa je blizu četvrtfinala.

44' Smanjio je Abraham u Minhenu 2:1.

30' Nova majstorija Mesija, ali je gol poništen zglob igre rukom...

24' I Bajern na 2:0, mrežu je zatresao Perišić, asistent fantastični Levandovski.

22' Mesi za 2:0, majstorski je pogodio donji desni ugao gola Napolija.

12' Vodi i Barsa, strijelac je Lengle. Francuz je pogodio glavom nakon kornera...

10' Levandovski nastavlja da rešeta , realizovao je penal za vođstvo Bajerna. Poljak je i izborio jedanaesterac.

2' Već prijeti Napoli, Mertens je pogodio stativu sa spoljnje strane.

Mečevi su počeli.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније