Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

13. 08. 2020. 22:58   >>  23:18

1/4 FINALE LŠ

Lajpcig izbacio Atletiko

Fudbaleri Lajpciga pobijedili su Atletiko Madrida sa 2:1 na lisabonskom stadionu "Žose Alvelade" i plasirao se u polufinale Lige šampiona.

Strijelci za Lajpcig bili su Dani Olmo u 51. i Tajler Adams u 88. minutu, dok je jedini gol za Atletiko postigao Žoao Feliks u 71. minutu iz jedanaesterca.

Atletiko će se za plasman u finale boriti protiv Pari Sen Žermena koji je sinoć eliminisao Atalantu.

Nakon prvog poluvremena bez golova, Lajpcig je poveo u 51. minutu, a strijelac je bio Dani Olmo. Marsel Zabicer je posao savršenu loptu, koju je dobro pratio Olmo, skočio i glavom pogodio lijevu stranu gola.

Atletiko se vratio u igru 20 minuta kasnije. Dupli pas razmijenili su Dijego Kosta i Žoao Feliks, kojeg je oborio Lukas Klosterman, a sudija Šimon Marčinjak nije imao dilemu - odmah je pokazao na penal. Feliks je preuzeo odgovornost i izjednačio na 1:1.

Tačku na meč stavio je Adams u 88. minutu. Ponovo je važnu ulogu odigrao Zabicer koji je sjajno pokrenuo akciju Lajpciga, potom je Anhelinjo poslao loptu do Adamsa koji je odmah šutirao. Lopta je ka golu pogodila Stefana Savića, prevarila Jana Oblaka i završila u mreži.

U preostala dva četvrtfinala sastaju se Barselona - Bajern Minhen i Mančester siti - Lion.

Tok meča:

90+8' Kraj meča!

88' Goool! Adams za novo vođstvo njemačkog tima. Sabicer je odlično proigrao Anhelinja, koji je probio po lijevoj strani i poslužio Adamsa da šutira sa ivice kaznenog prostora. Lopta je na putu ka golu zakačila Savića, prevarila Oblaka i završila u mreži.

71' Goool! Feliks precizan iz penala. Feliks je iznudio penal, nakon što je pobegao čuvarima, krenuo sam na Gulačija, a Klosterman je morao da ga zaustavi.

61' Lodi dobija žuti karton zbog simuliranja.

Potpuno opravdana odluka, bilo je to jasno i Lodiju.

50' Goool! Olmo dovodi Lajpcig u vođstvo.

46' Krenulo je drugo poluvrijeme.

45+2' Kraj prvog poluvremena.

45+2' Još jedna odlična šansa Lajpcig. Nakon izvedenog kornera, Upamekano je uputio udarac, ali je lopta otišla pravo u Oblaka.

35'  Savić nakon ukazane pomoći nastavlja meč sa čalmom na glavi, nakon što je u duelu skočio i glavom udario u glavu Halstenberga. I jednom i drugom je bila raskrvavljena glava. Gore je prošao crnogorski reprezentativac.

4' Lajpcig je imao prvu veliku priliku. Nkunku je centrirao sa lijeve strane, Savić je izbio loptu, ali pravo na nogu Halstenbergu koji je sa šest metara iz voleja poslao loptu preko gola.

1' Počela utkamica.

Lajpcig (4-3-3): Gulaši - Halstenberg, Upamekano, Klosterman, Anhelino - Sabicer, Kampl, Lajmer - Nkunku, Olmo, Polsen

Atletiko (4-4-2): Oblak - Tripije, Savić, Himenes, Renan - Karasko, Saul, Erera, Koke - Kosta, Ljorente

Stadion: "Žose Alvelade" (Lisabon), bez gledalaca

Sudija: Simon Marčinjak (Poljska)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније