Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

24. 08. 2020. 20:05 >> 20:02

KONCENTRISAN NA OSVAJANJE LŠ

Predsjednik Sitija: Ništa ne zamjeram Uefi

Predsjednik fudbalskog kluba Mančester siti Kaldun Al Mubarak rekao je danas da je "život suviše kratak za zamjerke" i naveo da kub ima "konstruktivan odnos" sa Evropskom fudbalskom unijom (Uefa).

Uefa je u februaru suspendovala Siti na dvije godine iz evropskih takmičenja zbog ozbiljnog kršenja pravila finansijskog fer-pleja, ali je Sud za sportsku arbitražu ukinuo tu odluku, pa engleski klub može i u predstojećoj sezoni da se takmiči u Ligi šampiona.

Upitan da li je odnos sa Uefom nepopravljiv, predsjednik Sitija rekao je da nema zamjerke na Uefu i da radije želi da se koncentriše na osvajanje Lige šampiona.

"Život je suviše kratak da imate zamjerke. To je važno takmičenje. To je jedno od najprestižnijih takmičenja u svijetu sporta, takmičenje koje želimo da osvojimo i moramo da ga poštujemo da bismo to uspjeli. To je bio izazov, ali je iza nas, kraj priče. Koncentrisan sam na jednu stvar - kako da pomognem klubu da učestvuje u tom takmičenju i da imamo konstruktivan odnos sa Uefom, mislim da je to jedini način", rekao je Kaldun za klupski sajt, prenio je Skaj.

Siti je ovog ljeta doveo Natana Akea iz Bornmuta i Ferana Toresa iz Valensije, dok su Leroj Sane, David Silva i Klaudio Bravo napustili klub.

Kaldun je rekao da će ovog ljeta biti još dolazaka, da su prioritet igrači uzrasta od 20 do 25 godina, ali da će klub biti pragmatičan ako se ukaže prilika za dovođenje igrača van te starosne kategorije.

Siti ove sezone nije odbranio titulu, Liverpul je bio ubjedljiv, ali je za najboljeg igrača Premijer lige u prošloj sezoni proglašen igrač Sitija Kevin De Brujne. On je postigao 13 golova i imao je 20 asistencija.

Predsjednik kluba rekao je da je Belgijanac zaslužio nagradu i da je on "važan lider" u situaciji kada klub traži novog kapitena poslije odlaska Davida Silve.

"To je kombinacija zadovoljstva i olakšanja. Bio sam zabrinut pošto to nijesmo do sada vidjeli sa Sitijevim igračima, što su izostavljeni iz te veoma bitne nagrade, bio sam zabrinut da će ove godine previdjeti Kevina. Očigledno sam subjektivan zbog toga što je naš igrač, ali Kevin je najbolji igrač lige ove godine. Zaslužio je nagradu, pokazao je to i drago mi je što je dobio priznanje i poštovanje fudbalskog svijeta. On je budućnost Mančester sitija", naveo je predsednik kluba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније