Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Pobjeda ]

25. 08. 2020. 13:58 >> 13:58

RADOJIČIĆ

"Imamo snage i umijeća za pravi rezultat"

Trener Sutjeske Dragan Radojičić kazao je da njegovi izabranici, uprkos problemima sa povredama, mogu parirati banjalučkom Borcu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Evropska avantura za crnogorskog vicešampiona, ekipu Sutjeske, počinje u četvrtak i to u gostima protiv banjalučkog Borca u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Oprez i blagi optimizam vlada u taboru Nikšićana, dok igrači i šef struke obećavaju maksimalnu borbu do posljednjeg minuta.

Prema riječima Dragana Radojičića, trenera Sutjeske, Borac je napravio ozbiljnu ekipu, koja će se, po svemu sudeći, boriti i za titulu u domaćem šampionatu. Sa druge strane, kormilar "plavo-bijelih", smatra da njegovi izabranici, uprkos problemima sa povredama, mogu parirati rivalu.

"Možemo da napravimo odličan rezultat, a jeste otežavajuća okolnost što igramo na njihovom terenu i jeste da će se utakmica igrati bez publike. Ali, siguran sam da moja ekipa ima snage i umijeća da napravi jedan pravi rezultat. Imamo strašan problem, zato što smo ostali bez Cicmila u utakmici protiv Budućnosti na jedan period, otpilike mjesec dana, bićemo bez jednog stuba odbrane. Kada izgubiš takvog igrača, to je više od gubitka same utakmice", kazao je Radojičić.

On je podsjetio da će odbrana Sutjeske biti oslabljena i neigranjem Šofranca (zbog crvenog kartona) i najvjerovatnije Bulatovića koji je povrijeđen.

Ipak, strateg Nikšićana gaji optimizam, analizirali su igru protivnika i potrudiće se da suzbiju njihove najbolje igrače.

"Spremni smo i o toj utakmici sa Borcem se pričalo dosta u našim redovima, pa je ispala kao prioritet. Izaći ćemo muški i hrabro, mogu obećati da će ekipa, koja može da igra sa svima u regionu, dati sve od sebe. Najveću opasnost očekujemo od četiri igrača koja nijesu igrala u posljednjem prvenstvom meču za Borac. Zilkić, Vranješ, Zakarić i Lukić su igrači koji najviše mogu da nam naprave probleme i svakom su do sada pravili probleme. Tu je i Danilović iz sredine terena, a vidjećemo da li će nastupati i Saša Kajkut. Ipak, mi smo se pripremili za sve te opasnosti. U pitanju je organizovana i disciplinovana ekipa", jasan je bio Radojičić.

Sutjeska je u prvenstvo ušla sa remijem i porazom, ne baš svojstveno za Nikšićane, pogotovo ako se gledaju učinci u prethodnih nekoliko sezona. Remi sa Petrovcem kod kuće 3:3 i minimalan poraz u derbiju od Budućnosti nijesu uzdrmali karakter Nikšićana.

Kako je rekao kapiten i golman Sutjeske Vlado Giljen, samo osvojen bod u prva dva kola nije donio nervozu u redove vicešampiona. Sezona je duga i biće vremena da pokažu pravo lice na terenu, a prvi naredni korak je meč sa Borcem.

"Imali smo ove dvije prvenstvene utakmice, koje nijesu počele kako smo zamišljali, ali sigurno da se u drugom meču vidio pomak što se tiče taktičkog dijela. Očekujemo prolaz protiv Borca, imamo iskustva igranja u Evropi, igrali smo gotovo svake sezone evropske mečeve otkada sam u klubu. Znamo da naš naredni protivnik ima nekoliko dobrih individulaca, iskusna su ekipa, a doveli su i nekoliko pojačanja", rekao je Giljen.

Što se takmičarske forme tiče, Borac je u blagoj prednosti u odnosu na Sutjesku. Banjalučani su odigrali pet mečeva u ligi, dok puleni Dragana Radojičića imaju dva pomenuta meča u nogama. Giljen je kategoričan da ekipa nije emotivno ispražnjena posle poraza u derbiju od Budućnosti. Iz tog meča je vidio nekoliko dobrih stvari, napredak u igri, pa se kapiten Sutjeske nada da će se trend sve boljih partija nastaviti i protiv Borca i da će se plasirati u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Meč protiv Borca Nikšićani će odigrati u četvrtak od 16 sati i 30 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније