Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

31. 08. 2020. 11:47 >> 11:47

ZBOG ISPLATE 2 MILIONA DOLARA

Platini na ispitivanju u Švajcarskoj

Bivši francuski fudbaler i predsjednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini nalazi se danas na ispitivanju u švajcarskom tužilaštvu povodom isplate od dva miliona dolara koju je dobio od Međunarodne fudbalske federacije (Fifa).

Platini je formalno osumnjičen zbog isplate koja je dovela do njegovog odlaska sa mjesta predsjednika Uefa, ali i najozbiljnijeg kandidata za predsjednika Fifa, kada je prije pet godina objavljena optužnica.

Bivši kapiten francuske reprezentacije osumnjičen je za saučesništvo u lošem upravljanju, nepropisnom prisvajanju i ponašanju.

On nije želio da se obrati medijima kada je došao u sjedište tužilaštva.

Bivši predsjednik Fifa Sep Blater je odobrio isplatu od dva miliona dolara za Platinija, kao odloženu platu za konsultantske poslove koje je Francuz za njega obavljao 2011. godine.

Blater će u utorak biti saslušan u Bernu.

Protiv Blatera je pokrenut krivični postupak u septembru 2015. godine. On i Platini su negirali krivicu i suspendovani su iz fudbala.

Platinijeva suspenzija istekla je prošlog oktobra, a Blaterova suspenzija ističe u oktobru sljedeće godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније