Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

09. 09. 2020. 20:35 >> 20:35

SASTANAK SA PREMIJEROM

Infantino urgirao da se dozvoli povratak navijača u Italiji

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino razgovarao je danas sa premijerom Italije Đuzepeom Konteom o povratku navijača na utakmice u toj državi.

"Očigledno je da fudbal bez navijača nije ista stvar. Ali, zdravlje je najvažnije. Moramo da vidimo šta se dešava u ovom periodu kada ponovo počinjemo da živimo u kontaktu sa drugim ljudima", rekao je Infantino poslije sastanka.

Njemu je to bio prvi od nekoliko planiranih sastanaka sa državnim čelnicima.

Fudbalske utakmice na kraju prošle sezone u Italiji su se, poslije pauze zbog nacionalnog karantina igrale bez publike, a nova sezona će početi za 10 dana.

Broj žrtava od posljedica korona virusa u Italiji je prešao 35 hiljada, što je najveći broj u Evropi poslije Velike Britanije.

Potvrđeni broj zaraženih je više od 280.000.

Italijanski premijer je za vikend izrazio čvrsti stav da je protiv otvaranja tribina fudbalskih stadiona za navijače.

"Što se mene tiče, odlazak na stadion znači neizbježno okupljanje, ne samo na tribinama, već i na ulazima i izlazima. To je apsolutno neprikladno", izjavio je Konte.

Sastanku Kontea sa Infantinom prisustvovao je i predsjednik Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Gabrijele Gravina, koji je kazao da je premijer više zabrinut zbog povratka djece u škole ovog mjeseca.

Gravina je, takođe, naveo da će Konte razmotriti pitanje navijača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније