Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ fkbuducnost.me ]

23. 09. 2020. 15:10   >>  16:51

ĆUKOVIĆ I SEKULIĆ

Moramo da budemo strpljivi i pametni

Fudbaleri Budućnosti doputovali su u Sarajevo, gdje sjutra (20 časova) igraju protiv Sarajeva u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope u Zenici, na stadionu Bilino polje. I jure istorijski uspjeh nakon najveće evropske pobjede prethodnog četvrtka nad Astanom. Štoper Igor Ćuković i njegov partner u odbrani lijevi bek Nemanja Sekulić su željni novog velikog rezultata.

Fudbaleri Budućnosti doputovali su u Sarajevo, gdje sjutra (20 časova) igraju protiv Sarajeva u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope u Zenici, na stadionu Bilino polje. I jure istorijski uspjeh nakon najveće evropske pobjede prethodnog četvrtka nad Astanom.

Štoper Igor Ćuković i njegov partner u odbrani lijevi bek Nemanja Sekulić su željni novog velikog rezultata.

"Puni smo samopouzdanja poslije Kazahstana, ali smo svjesni težine utakmice i sigurno ćemo biti silno motivisani. Ukoliko budemo disciplinovani kao protiv Astane, mislim da možemo da prođemo dalje i da sačuvamo "nulu" pozadi", poručio je visoki defanzivac, na čije se riječi nadovezao Sekulić:

"Analizirali smo Sarajevo i znamo da je pred nama teška utakmica. Vidjeli smo sve vrline i mane protivnika, probaćemo to da iskoristimo. Spremni smo na borbu, jer je ovo za nas velika prilika i nadamo se prolazu u plej-of Lige Evrope", jasan je Sekulić.

Kapiten Petar Grbić i drugovi će odmoriti u jednom sarajevskom hotelu, dodatno će skenirati rivala u video analzi, a večeras će u vremenu utakmice odraditi trening na Bilinom polju.

"Prije Astane su nas svi otpisali, ali sada je i Sarajevo vidjelo da smo dobra ekipa, tako da će protivnik biti oprezan. Što se tiče nas, moramo da ostanemo na zemlji i da od prvog minuta, kao što je to bio slučaj u Kazahstanu, nametnemo igru i da ispišemo najbolji rezultat u istoriji", rekao je Ćuković.

Stručni štab i igrači su maksimalno usresređeni na Sarajevo, ali navijači već maštaju o plej - ofu LE, gdje je moguć okraš sa bolji iz duela Riga - Seltik.

"Euforija među navijačima je normalna nakon naše pobjede nad Astanom, a na nama je da produžimo taj lijepi osjećaj i da napravimo istorijski rezultat. Moramo da budemo na zemlji, jer nismo napravili ništa koliko tek možemo da napravimo u Zenici", rekao je Sekulić.

Svi u našem plavom taboru su bili veliki optimisti pred Astanu uprkos tome što im je malo ko vjerovao. A i sada imaju dobar osjećaj.

"Osjećamo da možemo. Sarajevo će ući motivisano u utakmicu, a odlučiće momenti. Pred nama je borbena utakmica, zato moramo da budemo strpljivi i pametni", rekao je 27-godišnji Ćuković, da bi godinu dana mlađi Sekulić poentirao.

"Ključ je da pokušamo da sačuvamo našu mrežu, jer naši napadači sigurno mogu da daju makar jedan gol, jer imamo taj kvalitet prema naprijed".

Utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Sarajevo - Budućnost, se igra sjutra od 20.00 časovao u Zenici (stadion Sarajeva, Koševo, ne ispunjava evropske uslove), a direktan prenos je obezbijeđen na RTCG 2, na satelitskom kanalu RTCG, kao i na našem youtube kanalu FK Budućnost Podgorica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније