Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

29. 10. 2020. 14:10 >> 14:10

VENGER OCIJENIO

Super liga bi uništila Premijer ligu

Bivši trener Arsenala Arsen Venger ocijenio je danas da pojedini fudbalski klubovi žele da osnuju Evropsku Super ligu pošto ne mogu finansijski da se takmiče sa rivalima iz Premijer lige.

Mančester junajted i Liverpul su u pregovorima o osnivanju novog takmičenja vrijednog šest milijardi dolara, u kome bi učestvovalo do 18 klubova iz pet evropskih najjačih liga.

Osnivači žele da takmičenje počne 2022. godine, a Đozep Marija Bartomeu, koji je u utorak podnio ostavku na mjesto predsjednika Barselone, nedavno je rekao da je njegov klub već prihvatio da učestvuje.

Venger, koji je šef programa globalnog razvoja fudbala Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) rekao je da su ti planovi usmjereni na uništavanje "superiornosti" Premijer lige.

"Premijer liga ima superiornost, ostale lige pokušavaju da unište prednost koju ima Premijer liga. Za njih je najbolja stvar da osnuju Evropsku ligu, koja bi u osnovi uništila Premijer ligu. Ako se dogovore sa velikim engleskim klubovima, to će se dogoditi", rekao je Venger, prenio je Skaj.

Najbolji evropski klubovi bi češće igrali u Super ligi, ali je Venger rekao da bi najveći dobitnici bili vlasnici klubova.

"U periodu smo vlasnika koji su investitori. Njihov prvi cilj je da zarade više novca. Evropska Super liga je možda jedan način da zaradite više novca", naveo je Venger.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније