Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

10. 11. 2020. 16:50 >> 16:49

ODK TITOGRAD

Nastavlja se diskriminatorski odnos Takmičarske komisije

Nakon što je Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore odbila da odgodi meč kadeta OFK Titograda, klub sa Starog aerodroma je komisiju optužio za diskriminaciju.

"Odbijajući naš zahtjev da se utakmica 13. kola Kadetske A lige Crne Gore, zakazanu za srijedu 11.11. odloži za drugi termin, pokazali su svoj odnos prema našem klubu i fudbalu u Crnoj Gori, uopšte. Goran Perišić, selektor pionirske reprezentacije za okupljanje u Budvi, pozvao je četiri standardna člana naše kadetske ekipe 2006.godište Tomislava Turovića, Nemanju Radevića, Andriju Skrobanovića i Marka Tadića.Kako je do sada uvijek bila praksa, da se klubu čiji igrači su pozvani na reprezentativna okupljanja izađe u susret, i odloži utakmica, to smo se obratili i ovog puta očekujući razumijevaje za takav zahtjev. Znajući da u svim selekcijama našeg kluba igraju djeca mlađih godišta, te da posebnu pažnju u radu poklanjamo najmlađima, očekivali smo da se logično udovolji našem zahtjevu", navodi se u saopštenju podgoričkog kluba.

Međutim, u odgovoru Takmičarske komisije, koje potpisuje predsjednik Božidar Mićunović, navodi se, da se ne može udovoljiti našem zahtjevu: ”iz razloga što smo razgovarali sa selektorom kadetske reprezentacije Crne Gore Draškovićem obaviješteni da selekcija kadeta nema nikakve aktivnosti do 16.novembra 2020.godine”, objašnjava se u saopštenju OFK Titograda.

Ovakav odgovor je, kako se navodi se u saopštenju, samo jedna u nizu besmislica, koja je jasna svakom iole obrazovanom fudbalskom posleniku u Crnoj Gori, posebno onima koji prate mlađe kategorije.

"Podsjećanja radi, posebno Takmičarske komisije, da navedemo, da za naše mlađe kategorije igraju djeca uglavnom mlađa u prosjeku i po dvije godine. Dakle i oni koji mogu da igraju za kadete, pionire, ali i omladince, i uz to, još i da dodamo, da su svi oni uredno licencirani i standardno nastupaju za svoje uzrasne kategorije. Ovo je još jedan u nizu diskriminatorski akt FSCG i Takmičarske komisije prema našem klubu. Očekivali smo da budemo poštovani bar onoliko koliko i mi uvažavamo FSCG i njegove organe. Jasno je da nismo ravnopravni, ali i pored toga poštovaćemo odluke Takmičarske komisije, a nadamo se da ovo i ovakvo stanje u crnogorskom fudbalu neće i ne može trajati u nedogled”, ističu iz OFK Titograda.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније